Pečeme velikonočního beránka, bude vláčný díky tvarohu

Před Velikonocemi se často konají soutěže o nejhezčího a nejchutnějšího beránka. Jestli se jich účastníte, možná přemýšlíte, jakého letos upečete. Pomyslným esem z rukávu může být ten náš, kde nechybí kromě klasiky – másla, mouky a cukru – ani tolik oblíbený tvaroh, který těsto neuvěřitelně zvláční. Až ho ochutnáte, nejspíše si zařadíte tento recept do vašeho rodinného archivu.
Recept na vláčného velikonočního beránka

Zdroj foto: akademiekvality.cz

Recept na velikonočního beránka s tvarohem

Počet porcí: 10

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: **

Ingredience:

250 g polohrubé mouky

250 g másla

250 g polotučného tvarohu

200 g cukru krupice

1 vanilkový cukr

3 vejce

½ prášku do pečiva

citronová kůra

špetka soli

máslo na vymazání formy


Postup:

1.       Máslo utřete s vejci a cukry do hladké pěny.

2.       Poté přidejte tvaroh a postupně i prosátou mouku s práškem do pečiva a sůl. Přidejte citronovou kůru podle chuti.

3.       Formu na beránka vymažte důkladně máslem a vysypte moukou.

4.       Formu naplňte těstem a pečte cca 40 minut v troubě předehřáté na 170 stupňů.

TIP: Není nad to, péct z kvalitních surovin! Například máslo. Pokud váháte, jaké vybrat, zkuste BIO Čerstvé máslo z Farmy Kozí hrádek oceněné Regionální potravinou. Anebo se porozhlédněte ve vašem kraji, zda nenajdete kvalitní mlékárenské máslo z farmy za rohem. 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend