Velmi britský kuchyňský robot Kenwood

REKLAMA       Inzerce, 31.3.2020

Společnost Kenwood se pyšní tím, že nabízí širokou škálu pomocníků do kuchyně, odolných a všestranných. Je to britská firma s poválečnou tradicí, která vyrábí od topinkovačů, mixérů, tyčových mixérů, mlýnků, kávovarů, až po opravdu sofistikované kuchyňské roboty. Včetně takového, který dovede rovnou i vařit. Kuchyňské roboty Kenwood se v hodnocení opakovaně ocitají na předních místech žebříčků robotů, s tím, že možná si za vybraný model připlatíte, ale že patří na trhu k těm nejlepším.

Značka ale nabízí i menší, cenově zcela standardní modely. I tady můžete volit podle materiálu vnitřních převodů mezi kovem a plastem, podle nástavců a příslušenství vybírat, co robot umí především. Mísu mají roboty Kenwood spíše větší (4,3 až 5 l objemu, v nerezu nebo dokonce ve skle) a barevnost elegantní bílou nebo stříbrnou.

Příkonem se pohybují od 500 do 1200 W, takže můžete zvolit i takový model, který je určený pro náročnější a vytíženější kuchyni, roboty většinou mají plynulou regulaci otáček i tlačítko Turbo a více rychlostí. Jako u všech kuchyňských robotů s planetárním systémem míchání je kuchyňský robot Kenwood určen především pro míchání, šlehání a hnětení, ale se správnými nástavci umí i mlít maso, strouhat, krouhat, mixovat a lisovat citrusy nebo odšťavňovat ovoce.

Když rádi trávíte v kuchyni více času při přípravě zajímavých a složitějších jídel nebo často pečete, pro větší počet strávníků, pak víte, že pro dokonalý výsledek je potřeba vynaložit mnoho energie a úsilí. S tím vám chytře vybraný pomocník může pomoci a značnou část práce udělat za vás, vy se pak můžete více soustředit na méně mechanické akce kolem přípravy pokrmu. Navíc dobře vybraný robot v sobě kombinuje více přístrojů najednou. Když si zvolíte některý z řady kuchyňských robotů Kenwood, najdete u nich maximální všestrannost přístroje, který bude maximálně vyhovovat vašim požadavkům. S tradiční výkonností a spolu se všemi moderními funkcemi, které očekáváte od kuchyňského robotu 21. století. Pojďme si shrnout, co byste měli mít při výběru kuchyňského robota na paměti, aby vám dobře sloužil a pomáhal co nejvíce – měl by mít dostatečný výkon, přiměřenou velikost, intuitivní ovládání,

Výkon obvykle stoupá s příkonem spotřebiče, a pokud chcete robot využívat často a k spíše k náročnějším činnostem, jako je dlouhé hnětení většího objemu hustého těsta, pak se raději zaměřte na modely robotů s příkonem spíše k 1000 W, to jsou opravdu kvalitní stroje. Dobré stroje začínají už na 500 W - ale takové špičkové roboty s výkonem 1200 W už mohou být určeny pro profesionální kuchyni, kde jsou používány každodenně, nebo třeba pro náročnou velkou rodinu.

Velikost a hmotnost přístroje je důležitá, pokud ho chcete používat méně často a uklízet ho někam do linky, kvůli snadné manipulaci, pak je určitě lepší menší a lehčí model. Ideální je mít robot hned po ruce, tedy na kuchyňské lince. Zvolíte-li větší robot, ten může být stabilnější při práci a na lince tvořit elegantní doplněk vaší kuchyně. Také jsou to obvykle ty stroje, které s pomocí nástavců zvládají větší množství činností. A i velikost mísy sledujte - větší mísa je lepší pro zpracování většího objemu těsta nebo krému.

U značky Kenwood si můžete vybírat od robota menšího typu po větší a náročnější modely, a najdete i modely určené pro profesionální nebo alespoň velmi znalé kuchaře. Roboty té nejvyšší řady Chef nebo dokonce Cooking Chef představují tu nejlepší úroveň designu a technologického know-how. Mají vysoký výkon, jsou celokovové, s nerezovou mísou a krytem proti rozstřiku, dovolují připojit více než 20 typů nástavců… A Cooking Chef umožňuje přímo i tepelnou úpravu potravin přímo v pracovní míse a má displej, který pomůže celý proces přípravy pokrmu s chytrým robotem mít pod kontrolou a neskutečně si užít souhry a spolupráce mezi technikou a člověkem při přípravě dobrot pro celou rodinu.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně