Oblíbený oběd: špekové knedlíky se sladkokyselým zelím

Kdo by neznal „špekáče“! Oblíbené jídlo, které je někdy opomíjené. Recept můžete použít jen jako inspiraci a připravit si méně tučnou variantu, kdy špek zaměníte za libovější uzeninu. Knedlíky navíc skvěle doplňuje sladkokyselé zelí plné vlákniny, „céčka“, „káčka“, antioxidantů a také kyseliny listové.

Recept na sytý oběd


Zdroj fotografií: www.akademiekvality.cz

Recept na špekové knedlíky se sladkokyselým zelím

Počet porcí: 6

Doba přípravy: 50 minut

Náročnost: **

Ingredience:

10 den starých rohlíků

350 g slaniny

3 vejce

350 ml mléka

120 g polohrubé mouky

muškátový oříšek

hrst mladých kopřiv (nebo petrželka)

sůl

čerstvě mletý pepř

slunečnicový olej

K podávání:

kysané červené zelí k podávání

osmažená cibulka k podávání


Postup:

1.       Pečivo a slaninu nakrájejte na kostičky.

2.       Přesypte do mísy, přilijte mléko, rozšlehaná vejce a ochuťte muškátovým oříškem, solí
a pepřem.

3.       K směsi přihoďte posekané kopřivy a zasypte moukou.

4.       Mokrýma rukama tvarujte knedlíky a ty vařte v osolené vroucí vodě cca 25 minut.

5.       Hotové knedlíky propíchněte vidličkou a podávejte se zelím a osmaženou cibulkou.

 

Tip: Čerstvou slaninu poznáte nejen podle vůně, ale také podle barvy. Měla by mít jasně růžovou barvu a bílý, popřípadě nažloutlý tuk.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend