Vstup do Chorvatska pro občany České republiky

mzv.cz, 28.5.2020


28.05.2020 / 15:38 | Aktualizováno: 28.05.2020 / 15:59

Štáb civilní ochrany Chorvatské republiky dne 28/5/2020 rozhodl o možnosti zrychleně překračovat státní hranice Chorvatské republiky na základě vyplnění  on – line formuláře.

Občané prvních deseti vybraných států (Česká republika, Maďarská republika, Rakouská republika, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Polská republika, Spolková republika Německo, Slovinsko a Slovenská republika), ve kterých panuje uspokojivá situace ohledně šíření COVID 19 nemusí při vstupu na území Chorvatské republiky nadále prokazovat důvod cesty (osobní, obchodní, atd…).

Zůstává stále povinnost řídit se pokyny epidemiologů a nahlásit údaje o místě a délce pobytu a kontaktní údaje.

K zajištění plynulého provozu na hraničních přechodech a zkrácení čekací doby je možné (a doporučené) veškeré potřebné údaje vyplnit před cestou prostřednictvím formuláře na webové stránce entercroatia.mup.hr.

Prozatím je formulář k dispozici pouze v chorvatském a anglickém jazyce, nicméně v následujících dnech by měl být k dispozici ve všech potřebných jazykových mutacích včetně české.

Po vyplnění formuláře dostanou cestovatelé potvrzení o nahlášení cesty a zároveň všechny potřebné informace pro pobyt v Chorvatsku.

I nadále bude stále možné všechny potřebné informace nahlásit přímo na hraničních přechodech.

 

Galerie


entercroatia.mup.hr




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky