Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Maliny sice dozrávají většinou kolem prázdnin a některé odrůdy sklidíte až na podzim. To ale neznamená, že už teď nemůžete přemýšlet o tom, jak z nich uděláte výborný džem ...
Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Potřebujete:
1 kg malin, Želírovací cukr 2:1 Labeta, 200 ml rumu, 1 lžička Kyseliny citronové Labeta
Postup:
Omyté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout a přidáme rum a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí. Hotovým džemem plníme čisté vyvařené sklenice. Zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Hypoteční úvěry - duben 2025 - analýza hypotečního trhu a komentář k trhu s hypotečními úvěry
- Sněmovna schválila zásadní zákon o kyberbezpečnosti - Nové povinnosti se dotknou i solárních elektráren a bateriových úložišť
- Je jaderná energie řešením energetické budoucnosti? Investice do uranu
- Pohonné hmoty v Česku jsou cenově nejníže za několik let a dále zlevní, nafta potenciálně až pod 30 Kč/l. Saúdská Arábie si chce Trumpa před jeho návštěvou na Blízkém východě naklonit levnou ropou
- Centrální banka snížila základní úrokové sazby, čekat na levnější hypotéky se ale nevyplatí
- DOPO četba: Za českou energetickou drahotu můžou hlavně vysoké daně a poplatky