Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Maliny sice dozrávají většinou kolem prázdnin a některé odrůdy sklidíte až na podzim. To ale neznamená, že už teď nemůžete přemýšlet o tom, jak z nich uděláte výborný džem ...
Letní zavařování: malinový džem s kapkou rumu
Potřebujete:
1 kg malin, Želírovací cukr 2:1 Labeta, 200 ml rumu, 1 lžička Kyseliny citronové Labeta
Postup:
Omyté maliny smícháme s želírovacím cukrem 2:1, přivedeme k varu a krátce povaříme. Necháme chvilku vychladnout a přidáme rum a kyselinu citronovou. Znovu prohřejeme do zhoustnutí. Hotovým džemem plníme čisté vyvařené sklenice. Zavíčkujeme, postavíme dnem vzhůru a při pokojové teplotě necháme zchladnout.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Komentář: Když přijde krize, Češi se drží cihel. Jsou zajištěním na stáří i bezpečným přístavem
- Zrcadel není nikdy dost
- Uspořte s okny s 20letou zárukou
- ARETE: Bez nových plynových elektráren to nepůjde. Energetiku čeká investiční vlna
- 33. týden na Energetické burze ČMKB - elektřina 26/27 v nízkém napětí za 2264 Kč/MWh, plyn 26 kolem 870 Kč/MWh
- Zájem o hypotéky na začátku prázdnin překvapil, banky jich v červenci poskytly za 30 miliard