Pračky AEG usnadní práci, a ty s parním programem nebo sušičkou vám z ruky vezmou i žehličku

REKLAMA       Inzerce, 17.6.2020

Značka AEG je na našem trhu dlouho a představuje 130 let německé kvality, inovací a technologické dovednosti. Nabízí domácí spotřebiče snad všech kategorií, od chladniček, sušiček, po pračky. Pračky AEG dokážou všechno, co si vysníte, že by pračka měla umět a najdete je ve všech obvyklých variantách – značka nabízí pračky plněné klasicky předem i ty, které se plní vrchem, vestavné i volně stojící. A najdete tu i modely zúžené v šíři nebo v hloubce.

To také souvisí s množstvím prádla, které volený model umí vyprat – a pračky AEG zvládají od náplně do šesti kilo klidně do desetikilové nálože prádla k praní. Modely kombinované se sušičkou obvykle zvládnou větší objem prádla vyprat, a menší vysušit. To je pochopitelné, protože sušení, podobně jako parní program, pro dobrou práci potřebuje trochu prostoru, aby bylo možné prádlo profouknout, načechrat a ošetřit… a pokud se to podaří, pak většina takto ošetřeného prádla potom ani nepotřebuje žehličku, nebo jen zlehka. A to určitě udělá radost všem, když se množství prádla, které je nutné žehlit, umenší.

Důležitější ale je, jaké vám pračka nabízí služby, volby a programy. S důvěrou můžete pračce AEG svěřit i vlněné nebo hedvábné kousky, se správným prostředkem si dobře poradí i se sportovním outdoorovým vybavením, šetrně a přitom kvalitně vypere lůžkoviny a nezláme je. Podobně si poradí i s džínovinou, která také uvítá osobitý přístup. Páru potom můžete ke vhodným textiliím přidat k většině programů, nebo zvolit samostatný parní program.

Pračky AEG vám přitom dovolí i dobře hospodařit s vaším časem – jednak standardní trvání zvoleného vhodného programu upraví podle skutečného množství prádla v bubnu (funkce ProSence), nebo umožní volbu kratší varianty programu praní rovnou. Anebo dokonce, pokud potřebujete jen něco rychle přemáchnout, můžete pro menší množství prádla zvolit krátký rychlý program. Případně, pokud si přejete spustit praní jindy, třeba až předtím, než přijdete z práce, můžete využít funkci Odložený start.

Samozřejmě každý program má předdefinované doporučené parametry, jako jsou především teplota a otáčky (některé modely praček AEG nabízejí až 1600 otáček, což znamená velkou úsporu času při přirozeném sušení prádla), ale pohybem po displeji docílíte úpravy tak, jak chcete s naším prádlem zacházet.

Některé modely, opatřené funkcí AutoDose, si dokonce zcela samostatně dávkují prací prostředek a aviváž – na základě vyhodnocení typu prádla a aktuální náplně. Stačí tedy jednou za čas naplnit zásobníky, které pojmou až litr pracího gelu a půl litru aviváže, a pračka si s nimi sama úsporně hospodaří.

Podíváme-li se na nabídku praček AEG, většina modelů je vybavena takovými funkcemi a možnostmi, jako je dětská pojistka, displej pro pohodlnou obsluhu pračky, disponuje funkcí AquaStop proti přetečení, odloženým startem, parním programem, a ke své práci používá invertorový motor – tedy nejnovější generaci motorů pro domácí spotřebiče, která má plynulou regulaci i hladký chod. Běžný motor u pračky věnuje samotné práci přibližně 70 % celkového času pracího programu, ale invertorový typ motoru, který je řízený elektronicky přímo, může pracovat až 95 % času trvání programu - zkracuje tak čas praní o čtvrtinu při zachování stejného výkonu. Proto mají tyto modely i výrazně prodlouženou záruku, na motor třeba až doživotní. Můžete si tedy vybrat nejen vynikajícího domácího pomocníka, ale i technologicky vyspělý model šetrný k životnímu prostředí, který vám bude sloužit dlouhé roky.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika