Proč si na zahradu pořídit solární sprchu?

REKLAMA       Inzerce, 29.6.2020

Letošní léto strávíme asi jinak, než jsme si plánovali. Moře vyměníme za břehy tuzemských rybníků nebo zahrady s vlastním bazénem. Kdo si vybere druhou variantu, ten by měl pouvažovat o investici do solární sprchy. Ta má totiž na zahradě také své místo.

Proč si solární sprchu pořídit?

Solární sprcha má široké využití. A to jak na zahradě s bazénem, tak na zahradě bez něj. Kde jinde se totiž osvěžit, než pod proudem osvěžující vody?

Solární sprcha na zahradě bez bazénu

Teplých dnů přibývá a nám se ze zahrádky vlastně ani nechce. Nejraději bychom tam trávili celé dny. Jenže jakmile začnou teploty stoupat do závratných výšin, budeme hledat způsob osvěžení. Ideální je skočit do bazénu, ne každý si ale může bazén dovolit, ne každý má dostatečně velkou zahradu.
Skvělou alternativou je solární sprcha.

Solární sprcha na zahradě s bazénem

Kdo už bazén má, ten ví, že péče o něj není nijak snadná. Musí se pravidelně sledovat parametry vody a chránit ji před znečištěním. Jedním ze zdrojů nečistot, které do bazénu zaneseme, jsme my samotní. Respektive náš pot a zbytky opalovacích přípravků.

Abychom nic z toho do vody nezanesli, je dobré se před vstupem do bazénu osprchovat. A po bazénu taky není sprcha od věci. Obzvlášť, pokud jste citliví na chemii používanou v bazénu.

Jaké jsou výhody solární sprchy?

  • Ekologický ohřev vody
  • Osprchujete se pěkně na zahradě, nemusíte celí mokří chodit do bytu.
  • Provoz solární sprchy vás nic nestojí
  • Můžete vybírat mezi pevnou a přenosnou solární sprchou.

Jak solární sprchu vybrat?

Než se pustíte do samotného výběru, ujasněte si, jaký typ solární sprchy byste si rádi pořídili, vyberte si pro ni místo, nastudujte, jak o ni pečovat.

Pevná nebo přenosná sprcha?

Kdo ji chce napevno nainstalovat na zahradu a neuvažuje o tom, že by ji převážel, pro toho je ideální pevná solární sprcha. Instaluje se do pevné podložky, má větší zásobník na vodu a většinou také oplach nohou.

Druhou variantou je přenosná solární sprcha. Ta má sice zásobník o něco menší, na druhou stranu ji můžete snadno sbalit a převézt třeba na chatu. Často u ní také chybí oplach nohou.

Náš tip: Jaké další funkce u sprchy oceníte? Polohovací sprchovou hlavici a mísící hlavici. Ta vám umožní nastavit si teplotu vody dle vašich představ.

Jakou zvolit velikost zásobníku na vodu?

Nabídka solárních sprch je široká i co do objemu zásobníku na vodu. Jeho velikost přizpůsobte počtu lidí, které budou sprchu používat.

  • Pro 2 lidi stačí zásobník o objemu 8 litrů.
  • Rodina potřebuje zásobník minimálně o objemu 20 litrů
  • V nabídce najdete i sprchy s objemem zásobníku 40 litrů.

Jak vybrat místo, kam sprchu instalovat?

Volba místa ovlivňuje užívání sprchy. Abyste ji využili opravdu na maximum, umístěte ji na místo, kde sluníčko svítí většinu dne a kde moc nefouká. Neměla by být ani moc daleko od bazénu.

Náš tip: Nezapomeňte zajistit odtok vody, stejně tak vodu v zásobníku pravidelně měňte. Jinak se v ní usadí vodní kámen a namnoží škodlivé bakterie.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada