V Karlovarském kraji vyhlásili nominované výrobky na ocenění Regionální potravina

Jana Brožková (Bydlet.cz), 26.07.2020
Také Karlovarský kraj zná vítězné výrobky nominované na ocenění Regionální potravina. O prestižní značku, která je zárukou kvality a poctivosti místních výrobců, se v tomto kraji letos ucházelo 69 výrobků od 16 producentů. Nejvyšší počet přihlášených výrobků byl v kategorii Alkoholické a nealkoholické výrobky.

Komise navrhla udělit ocenění Regionální potravina Karlovarského kraje 2020 těmto produktům:

Kategorie: Výrobek a výrobce:
1. Masné výrobky tepelně opracované Šunka Zvonilka nejvyšší jakosti

Roman Krčma, Karlovy Vary

2. Masné výrobky trvanlivé, tepelně neopracované, konzervy a polokonzervy Luciferova klobása

Roman Krčma, Karlovy Vary

3. Sýry včetně tvarohu Měšec

STATEK BOR ZEOS, spol. s r.o.

4. Mléčné výrobky ostatní bio kysanka

Ing. Jiří Kubernát, Děpoltovice

5. Pekařské výrobky včetně těstovin Moravský obrácený koláček

Antonín Baborovský, Dolní Rychnov

6. Cukrářské výrobky včetně cukrovinek NEVYHLÁŠENO
7. Alkoholické a nealkoholické nápoje (s výjimkou vína z hroznu révy vinné) RUDOHOR SCHLICK SVÁTEČNÍ LEŽÁK

Pivovar Rudohor s.r.o.

8. Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě Krušnohorník

Jitka Šimůnková, Krásno

9. Ostatní KYNUTÝ KNEDLÍK

PASTELÁKOVI, s.r.o.

„Vzhledem ke komplikované situaci způsobené onemocněním Covid-19 jsme rádi, že je o soutěž stále zájem z řad lokálních výrobců. Do klání o značku Regionální potravina Karlovarského kraje se zapojilo 16 producentů s celkem 69 výrobky. Nejvíce zastoupenou kategorií s počtem 23 vzorků byla kategorie Alkoholické a nealkoholické nápoje. Specifikou této sekce byla drtivá převaha piv z pěti místních minipivovarů“, uvedl krajský koordinátor Lukáš Vacek ze společnosti F E S T I N G, s.r.o.

Ocenění Regionální potravina mohou získat pouze malí a střední producenti zemědělských a potravinářských výrobků do 250 zaměstnanců. Oceněný výrobek získává právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let. Tato „pečeť kvality“ garantuje, že oceněné potraviny jsou poctivé, čerstvé a pocházejí z lokálních surovin. Výrobky jsou pevně spjaty
s daným regionem a často se jedná o krajové speciality.

Nové přírůstky navrhla hodnotitelská komise složená ze zástupců Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.

Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství. Státní zemědělský intervenční fond značku administruje. V současné době je oceněno 409 produktů od 313 výrobců.

Podrobné informace o soutěži jsou k dispozici na regionalnipotravina.cz.


Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Státní zemědělský intervenční fond je akreditovanou platební agenturou pro provádění opatření Společné zemědělské politiky financovaných z Evropského zemědělského záručního fondu, Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova a Evropského námořního a rybářského fondu. Je zprostředkovatelem finanční podpory z Evropské unie a národních zdrojů. V současné době SZIF administruje režimy podpor 1. a 2. pilíře Společné zemědělské politiky. Konkrétně se jedná o přímé platby, tržní opatření a Program rozvoje venkova. SZIF rovněž administruje národní značky kvalitních potravin KLASA a Regionální potravina. 

Názory na článek  V Karlovarském kraji vyhlásili nominované výrobky na ocenění Regionální potravina
Na dané téma nejsou žádné názory.
Známkuj

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem


Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie

Články Tiskové zprávy