Léto voní a chutná po máku: ledová káva s makovým "mlékem"

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

Letní vzpruhou může být speciální ledová káva

Ledová káva s makovýmmlékem“ 

Slunné dny si žádají ochlazení těla i mysli. Takovou letní vzpruhou může být ledová kávamakovýmmlékem“. Oblíbená káva, jako základ kávového drinku, může mít mnoho podob, od instantní přes espresso až po kávu z franchpressu. Volba je jen na vás.

Recept:

10 minut        2 osoby 

Ingredience:

4 dcl makového rostlinného nápoje

4-5 lžiček instantní kávy 

2 lžíce cukru (nebo dle chuti)

vodu

led

Postup:

První krokem je příprava domácího makového rostlinného nápoje. Celý mák vložte do mixéru, zalijte litrem vody a mixujte, klidně v několika „vlnách“, dokud není tekutina bílá jako mléko. V tento moment tekutinu přelijte přes cedník vyložený tkaninou a slijte. Ve větší sklenici nebo džbánku rozmíchejte instantní kávu, cukr a 2 dcl studené vody. Hotovou silnou kávu přelijte opatrně do dvou sklenic a zasypte kostkami ledu. Nakonec přilijte makovémléko“ a můžete podávat.

Tip: Kávový drink můžete ozvláštnit i kapkou dobrého likéru.

 

Více na www.nasmodrymak.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend