Svěží bezmasé recepty: zeleninová kapsa s rajčaty a paprikou

Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality  

Když se podíváte na fotku receptu, možná se vám vybaví slovíčko „wrap“. I tak bychom mohli nazvat naše kapsy plné sezónní zeleniny. My jsme použili čerstvá rajčata, okurky, papriku a červenou cibuli. Jestliže vám roste na zahrádce třeba řapíkatý celer, klidně ho tam přihoďte. Příprava placek není složitá, ale už vyžaduje trochu kulinárního umění. Nenechte se však odradit, i když s vařením teprve začínáte. Třeba budete mít začátečnické štěstí. Nechte si chutnat.

Recept na zeleninovou kapsu s rajčaty

Počet porcí: 5

Doba přípravy: 50 minut

Náročnost: **

Ingredience:

Na placky:

500 g hladké mouky

100 ml slunečnicového oleje

280 ml horké vody

1 lžička soli

Na náplň:

½ ledového salátu

3 velká rajčata

½ salátové okurky

1 žlutá paprika

1 červená cibule

150 g přírodního čerstvého sýra

Na zálivku:

150 ml bílého jogurtu

sůl

pepř

Postup:

1.       Prosetou mouku smíchejte s olejem, špetkou soli a horkou vodou.

2.       Vypracujte hladké a nelepivé těsto, které následně rozdělte na 5 kuliček. Z těch vyválejte pravidelné kruhy.

3.       Placky pečte nasucho a prudce na rozpálené pánvi zhruba 45 sekund z každé strany.

4.       Poté vložte mezi utěrky, aby placky neztvrdly.

5.       Bílý jogurt opepřete a osolte.

6.       Zeleninu a sýr si nakrájejte dle libosti, poklaďte obojí na placky, zakápněte jogurtem
a zarolujte.

 

Tip: Rajčata v žádném případě nedávejte do lednice. Projevilo by se to negativně na jejich chuti i konzistenci. Nedozrálé kousky nechte uzrát na světle a slunci min. při 20 oC.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend