Tradiční švestková povidla jako od babičky

Domácí
švestková povidla
Suroviny na 4–5 menších
skleniček
Švestky 5000 g
Cukr krystal 1200 g
Vinný ocet 130 ml
Skořice celá 1 ks
Badyán 2 ks
Rum 40 ml
Postup
Švestky pečlivě omyjte, vypeckujte a nakrájejte na větší kousky. Použít můžete krájecí desku s ostřičem na nože Lamart LT2061. V pekáči smíchejte švestky s cukrem a octem a nechte nejlépe do druhého dne odstát. Druhý den přidejte koření a vařte v troubě na 140 °C cca 3-4 hodiny. Během pečení občas promíchejte. Po vyjmutí z trouby nechte vystydnout, vyjměte koření a promixujeme tyčovým mixérem. Povidla přemístěte do dózy na skladování potravin, uložte ji do chladu a druhý den stejný postup opakujte, aby se z povidel odpařila veškerá tekutina. Na závěr vmíchejte do povidel rum. Takto připravená povidla můžete plnit do sklenic.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Fiala: Nechceme, aby rostla cena vytápění v bytech, aby rostly ceny pohonných hmot občanům (video)
- Zákaz starých kotlů platí, ale lidé výměnu odkládají. Léto je přitom ideální čas
- Lex plyn prošel: Solární kontroly nebudou, uhelné elektrárny dostanou zaplaceno za nezavření
- Rodinné domy i veřejné budovy ze dřeva. Vše o trendech energeticky efektivních domů přinese FOR ARCH 2025
- Zprávy ze Severu: Vedení Žatce umožní nájemníkům odkoupit byty v panelovém domě v ulici Dr. Kůrky (audio)
- Jak se v nájemním vztahu vyhnout pastem ve vyúčtování služeb - chyby, kličky a obcházení zákona