Tradiční švestková povidla jako od babičky

Domácí
švestková povidla
Suroviny na 4–5 menších
skleniček
Švestky 5000 g
Cukr krystal 1200 g
Vinný ocet 130 ml
Skořice celá 1 ks
Badyán 2 ks
Rum 40 ml
Postup
Švestky pečlivě omyjte, vypeckujte a nakrájejte na větší kousky. Použít můžete krájecí desku s ostřičem na nože Lamart LT2061. V pekáči smíchejte švestky s cukrem a octem a nechte nejlépe do druhého dne odstát. Druhý den přidejte koření a vařte v troubě na 140 °C cca 3-4 hodiny. Během pečení občas promíchejte. Po vyjmutí z trouby nechte vystydnout, vyjměte koření a promixujeme tyčovým mixérem. Povidla přemístěte do dózy na skladování potravin, uložte ji do chladu a druhý den stejný postup opakujte, aby se z povidel odpařila veškerá tekutina. Na závěr vmíchejte do povidel rum. Takto připravená povidla můžete plnit do sklenic.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Zprávy pro Plzeňský kraj: Energie v Česku: Proč jsou některé ceníky levnější než ceny na burze? (audio)
- Jak na udržitelné a levnější bydlení? Cesta vede i přes soláry a vytápění ekopalivy. Poradí veletrh FOR ARCH
- 34. týden na Energetické burze ČMKB - elekt5ina 26 kolem 2500 Kč/MWh, plyn 27 za 824 Kč/MWh
- Co je to mezigenerační hypotéka a jak funguje
- Levná kolej? Mýtus. V Praze už lůžko stojí až 8 tisíc měsíčně
- Čekat na zahájení stavby nebo koupi bytu se nevyplatí, ceny ve stavebnictví stále rostou