Svěží bezmasé recepty: bramborový koláč
Brambory představují surovinu, ze které je možné připravit naprosto cokoliv. Milují je lidé po celém světě. My jsme si pro vás tentokrát nachystali variaci s listovým těstem. Díky tomu, že je poměrně tučné, báječně doplňuje brambory, které jsou téměř bez tuku. Přesto z nich získáte dostatek energie a velké množství minerálů (draslík, hořčík, železo, fosfor, mangan, jód a další), vitaminů (C, B1, B2, B3, B5, B6, B9 – kyselina listová) i bílkovin. Abyste potěšili taky své čichové buňky, nesmí v receptu chybět snítky rozmarýnu.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality
Recept na bramborový koláč
Počet porcí: 8
Doba přípravy: 35
Náročnost: *
Ingredience:
1 listové těsto
4 velké brambory
150 g polotučného tvarohu
100 g tvrdého sýra
1 vejce
hrst čerstvého rozmarýnu
sůl
čerstvě mletý pepř
Postup:
1. Troubu předehřejte na 170 oC.
2. Tvaroh smíchejte s nastrouhaným sýrem a osolte a opepřete.
3. Těsto si rozložte na plech s pečicím papírem, potřete ho tvarohovou směsí a poklaďte na brambory nakrájené na tenké plátky.
4. Pomašlujte vejcem a dejte péct na cca 25 minut.
5. Podávejte zasypané čerstvým posekaným rozmarýnem.
Tip: Pro skladování brambor je optimální teplota cca 4 oC a relativní vlhkost v rozmezí 80–90 %. Po omezenou dobu je lze uchovat i na balkoně, sklepních prostorách bytů apod. Pokud nemáte ani tyto možnosti skladování, kupujte je raději průběžně.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Recepty na víkend
- Recept na polévku z červené čočky
- Recept na jednoduché makové pletýnky
- "Stává se z tebe ženská!" Věta, která odstartovala MOU ANOREXII...
- Recepty z parní trouby: krůtí prsa nadívaná meruňkami
- Vyzkoušejte recept na legendární masové kuličky v rajčatové omáčce
- Korutanský rendlík se peče v Rakousku na Velikonoce (Video)