Recepty z lokálních surovin: pomazánka z červené řepy

Příchod podzimu s sebou přináší i změnu našich chutí. Potřebujeme více energie a toužíme po něčem hutnějším. Mějte ovšem na paměti, že jídlo může být vydatné a zároveň po něm nemusíte přibrat 5 kilo. S tím souvisí třeba také výběr surovin. Jaké tedy ideálně použít? Vyzkoušejte některé ze sousedství, tedy lokální. Jsou čerstvé, chutné, voňavé a není třeba ujet tisíce kilometrů, aby k vám dorazily. Navíc ty nejlepší poznáte díky logu Regionální potravina, které garantuje domácí produkci i splnění nejpřísnějších požadavků na kvalitu. Zanechme ale slov a pojďme vařit.

Recept na pomazánku z červené řepy

Lokální potraviny jsou čerstvé, chutné a voňavé

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Málokterá potravina dokáže lidi tak rozdělit na dva nesmiřitelné tábory jako červená řepa. Zelenina plná železa a celé řady prospěšných látek. Jedni na ni nedají dopustit, druzí zase mají pocit, že ji ani nemohou vložit do úst. A přitom je to možná jenom proto, že ještě neochutnali žádný recept, který by byl tak lahodný jako naše pomazánka. Kromě červené řepy najdete v pomazánce také žervé ze středočeské farmy Bio Vavřinec a Kosař. To, že je opravdu kvalitní, dokazuje čerstvé ocenění značkou Regionální potravina.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

Ingredience:

125 g Žervé z farmy Bio Vavřinec a Kosař 

100 g čerstvého kozího sýra

300 g vařené řepy

jablečná ocet

vlašské ořechy

med

cukr krupice

sůl

pepř

 Postup:

1.   Vařenou řepu nastrouháme nahrubo. Poté smícháme žervé, sýr a řepu dohromady
a vše smícháme. Dochutíme octem, medem, solí a pepřem.

2.   Na pánvi uděláme karamel, opatrně zalijeme trochou vody a přidáme ořechy. Vodu vyvaříme a ořechy přendáme na pečicí papír a necháme zchladnout.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend