Recepty z lokálních surovin: pomazánka z červené řepy

Příchod podzimu s sebou přináší i změnu našich chutí. Potřebujeme více energie a toužíme po něčem hutnějším. Mějte ovšem na paměti, že jídlo může být vydatné a zároveň po něm nemusíte přibrat 5 kilo. S tím souvisí třeba také výběr surovin. Jaké tedy ideálně použít? Vyzkoušejte některé ze sousedství, tedy lokální. Jsou čerstvé, chutné, voňavé a není třeba ujet tisíce kilometrů, aby k vám dorazily. Navíc ty nejlepší poznáte díky logu Regionální potravina, které garantuje domácí produkci i splnění nejpřísnějších požadavků na kvalitu. Zanechme ale slov a pojďme vařit.

Recept na pomazánku z červené řepy

Lokální potraviny jsou čerstvé, chutné a voňavé

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Málokterá potravina dokáže lidi tak rozdělit na dva nesmiřitelné tábory jako červená řepa. Zelenina plná železa a celé řady prospěšných látek. Jedni na ni nedají dopustit, druzí zase mají pocit, že ji ani nemohou vložit do úst. A přitom je to možná jenom proto, že ještě neochutnali žádný recept, který by byl tak lahodný jako naše pomazánka. Kromě červené řepy najdete v pomazánce také žervé ze středočeské farmy Bio Vavřinec a Kosař. To, že je opravdu kvalitní, dokazuje čerstvé ocenění značkou Regionální potravina.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

Ingredience:

125 g Žervé z farmy Bio Vavřinec a Kosař 

100 g čerstvého kozího sýra

300 g vařené řepy

jablečná ocet

vlašské ořechy

med

cukr krupice

sůl

pepř

 Postup:

1.   Vařenou řepu nastrouháme nahrubo. Poté smícháme žervé, sýr a řepu dohromady
a vše smícháme. Dochutíme octem, medem, solí a pepřem.

2.   Na pánvi uděláme karamel, opatrně zalijeme trochou vody a přidáme ořechy. Vodu vyvaříme a ořechy přendáme na pečicí papír a necháme zchladnout.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend