Closing Bell (26. 11. 2020) – FED zvažuje úpravu QE už na prosincovém zasedání

Američané dnes oslavují Den díkůvzdání, což znamená že zámořské akciové trhy byly bez objemů a volatility. Díkůvzdání, obvykle den, kdy se rodina a přátelé sejdou v hojném počtu, aby si mohli pochutnat na krůtím mase a dýňovém koláči a vzpomenout si na požehnání života, je letos ve znamení světové pandemie. V pátek 27.11.2020 se bude obchodovat pouze od 15:30 do 19:00 hod našeho času. Zde je přehled nejzajímavějších zpráv.

Představitelé americké centrální banky (Fed) na svém posledním zasedání diskutovali o možnostech, jak upravit program nákupu dluhopisů, aby poskytoval větší podporu finančním trhům a ekonomice. Vyplývá to ze zápisu ze zasedání, které se konalo začátkem listopadu.

Auta od výrobce luxusních vozů Maserati, který je součástí italsko-americké automobilové skupiny Fiat Chrysler Automobiles (FCA), budou do pěti let buď hybridní, nebo zcela elektrická. Řekl to dnes provozní ředitel Maserati Davide Grasso.

Turecku hrozí přísnější sankce ze strany Evropské unie kvůli průzkumu zásob ropy a zemního plynu, který vede ve východním Středomoří. Podle Francie a Řecka Ankara nevyslyšela varování, aby se vyvarovala provokací, které v říjnu vyslaly členské země EU, píší dnes světové agentury. Přesný rozsah návrhu nových sankcí Paříž ani Atény zatím nepředstavily.

Německo se pravděpodobně bude muset držet opatření ke zpomalení pandemie i v lednu, uvedla ve čtvrtek kancléřka. Merkelová se ve středu dohodla s vůdci 16 německých spolkových zemí na prodloužení a zpřísnění opatření do 20. prosince a uvolnění pravidel o vánočních svátcích, aby rodiny a přátelé oslavovali společně. ECB by měla zvážit smazání vládního dluhu, které kupuje v současné krizi, aby pomohla zemím při zotavení, anebo prodlužování jeho splatnosti do nekonečna, uvedl vysoký italský úředník.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality