Vánoční recepty: štědrovečerní rybí polévka
Nedílnou součástí štědrovečerní tabule je rozhodně rybí polévka, jejímž základem je samozřejmě poctivý rybí vývar. A pak už je to jen na vás, jak moc popustíte uzdu své fantazie a doplníte další ingredience. Nebo do jaké míry se necháte inspirovat naším receptem. Pojali jsme ho tak, aby nejprve lahodil vašemu oku. Naše polévka je krásně barevná, díky čemuž působí svěžím dojmem. A právě tuto vlastnost si uchová i tehdy, jakmile ji ochutnáte. Jeden talíř možná nebude stačit.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na štědrovečerní rybí polévku
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: **
Ingredience:
600 ml rybího vývaru
1 mrkev
1 menší cibule
100 g celeru
50 g řapíkatého celeru
1 petržel
50 g másla
5 ks nového koření
2 ks bobkového listu
50 ml smetany 33%
muškátový ořech, sůl, černý pepř
hrubá krupice
hladkolistá petržel
Postup:
1. Zeleninu nakrájenou na kostičky orestujeme na másle do zlatova, potom přidáme cibuli, bobkový list a nové koření. Zalijeme vývarem a 15 minut vaříme.
2. Přilijeme smetanu a provaříme dalších 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
3.
Na suché pánvi orestujeme hrubou krupici a
nasypeme do polévky. Provaříme 5 minut
a můžeme polévku odstavit. Nakonec vmícháme nasekanou petržel. Z kostí, které
jsme použili na vývar, můžeme obrat maso a použít do polévky.
Tip: Krupice polévku zlehka zahustí a napodobí kapří jikry.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- V prvním pololetí rostla spotřeba elektřiny i plynu, nejvíce u domácností, meziročně vzrostla o 2,6 %, u zemního plynu dosáhl nárůst 13,2 %
- Hypoteční trh se v červenci rozjel?
- Chaos v lednici vede k plýtvání potravinami a nezřídka i jejich horší chuti - Pořádek v lednici šetří peníze i čas
- Komentář: Když přijde krize, Češi se drží cihel. Jsou zajištěním na stáří i bezpečným přístavem
- Zrcadel není nikdy dost
- Uspořte s okny s 20letou zárukou