Recepty z regionů na silvestrovský stůl: jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem
Co dobrého připravit na silvestrovský stůl? Jednoznačně jednohubky, které si můžete zpestřit třeba naší šunkovou
pomazánkou s křenem. Protože je v pomazánce jen pár surovin,
vybírejte je pečlivě. Chuť každého z nich se totiž promítne do té
výsledné. My se ale zaměříme na šunku, které je tam nejvíce. Pozornost si
zaslouží nový držitel prestižního ocenění Regionální potravina za Karlovarský kraj
– Šunka Zvonilka od Romana Krčmy. K její výrobě se používá pouze maso z České
republiky.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *
Ingredience:
300
g Šunky Zvonilky nejvyšší jakosti od Romana Krčmy
200 g pomazánkového másla
100 g majonézy
100 g čerstvého křenu
4 celozrnné bagety
Postup:
1. Šunku nakrájíme na menší kostky.
2. Do mixeru vložíme šunku a pomazánkové máslo.
3. Mixujeme do hladka, přendáme do mísy a vmícháme majonézu a dochutíme solí.
4. Nakrájíme si bagetu na kolečka, potřeme pomazánkou a zastrouháme čerstvým křenem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Červenec přinese nová pravidla pro zdanění prodeje pozemků
- Nejčastější chyby při rekonstrukcích? Buřinka přináší odpovědi přímo z terénu
- Spojením společností SOLIDSUN a SOLARINVEST vzniká nejsilnější dodavatel energetických řešení v Česku. Nově působí pod značkou PREsolidsun
- Jak zařídit chalupu? 5 praktických tipů a realizace designérky
- Tuzemská spotřeba elektřiny za rok 2024 klesla na hodnotu 67,2 TWh - Roční zpráva o provozu elektrizační soustavy ČR pro rok 2024
- Celková roční spotřeba zemního plynu v ČR dosáhla hodnoty 6 767 mil. m3, tj. 73 808 GWh - Roční zpráva o provozu plynárenské soustavy ČR za rok 2024