Recepty z regionů na silvestrovský stůl: jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem
Co dobrého připravit na silvestrovský stůl? Jednoznačně jednohubky, které si můžete zpestřit třeba naší šunkovou
pomazánkou s křenem. Protože je v pomazánce jen pár surovin,
vybírejte je pečlivě. Chuť každého z nich se totiž promítne do té
výsledné. My se ale zaměříme na šunku, které je tam nejvíce. Pozornost si
zaslouží nový držitel prestižního ocenění Regionální potravina za Karlovarský kraj
– Šunka Zvonilka od Romana Krčmy. K její výrobě se používá pouze maso z České
republiky.
Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz
Recept na jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *
Ingredience:
300
g Šunky Zvonilky nejvyšší jakosti od Romana Krčmy
200 g pomazánkového másla
100 g majonézy
100 g čerstvého křenu
4 celozrnné bagety
Postup:
1. Šunku nakrájíme na menší kostky.
2. Do mixeru vložíme šunku a pomazánkové máslo.
3. Mixujeme do hladka, přendáme do mísy a vmícháme majonézu a dochutíme solí.
4. Nakrájíme si bagetu na kolečka, potřeme pomazánkou a zastrouháme čerstvým křenem.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Bartoš představil portál stavebníka a Informační systém pro úředníky stavebních úřadů (video)
- České domácnosti loni platily za elektřinu nejvíce v EU, přestože Česko vyvezlo takřka nejvíce elektřiny v celé EU
- Jak se provádí odhad ceny nemovitosti?
- Češi za rekonstrukci koupelen letos v průměru utratí 550 tisíc Kč. Nebojí se vzít si i úvěr, návratnost investice je až trojnásobná
- Více škody než užitku. Kvůli Green Dealu jsou evropské výrobky nekonkurenceschopné, říká Roman Blažíček
- Vláda schválila další krok na podporu výstavby obnovitelných zdrojů energie