Recepty z regionů na silvestrovský stůl: jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem

Co dobrého připravit na silvestrovský stůl? Jednoznačně jednohubky, které si můžete zpestřit třeba naší šunkovou pomazánkou s křenem. Protože je v pomazánce jen pár surovin, vybírejte je pečlivě. Chuť každého z nich se totiž promítne do té výsledné. My se ale zaměříme na šunku, které je tam nejvíce. Pozornost si zaslouží nový držitel prestižního ocenění Regionální potravina za Karlovarský kraj – Šunka Zvonilka od Romana Krčmy. K její výrobě se používá pouze maso z České republiky.
Na Silvestra jednoznačně jednohubky!

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Recept na jednohubky s šunkovou pomazánkou a křenem

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 20 minut

Náročnost: *

Ingredience:

300 g Šunky Zvonilky nejvyšší jakosti od Romana Krčmy

200 g pomazánkového másla

100 g majonézy

100 g čerstvého křenu

4 celozrnné bagety

Postup:

1.   Šunku nakrájíme na menší kostky.

2.   Do mixeru vložíme šunku a pomazánkové máslo.

3.   Mixujeme do hladka, přendáme do mísy a vmícháme majonézu a dochutíme solí.

4.   Nakrájíme si bagetu na kolečka, potřeme pomazánkou a zastrouháme čerstvým křenem.

 



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření