Lednové odlehčené recepty: makové lívance se švestkovou omáčkou

Vánoční svátky dokonale prověřily naši vůli odolat delikatesám prostřeného stolu. Proč si ale v prosinci trochu nezahřešit? Zkrátka nějaké to kilo navíc k tomu patří. Proto se teď v lednu budou hodit tipy na lehká a zároveň pestrá jídla.

Snídaně do postele, nebo večeře u stolu?

Zdroj fotografií a textu Akademie kvality.cz

Recept na makové lívance se švestkovou omáčkou

Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě. Naprosto delikátní záležitostí jsou švestky s portským vínem od Perfectly Delicious. Pochoutka, která si svou dokonalostí letos vysloužila prestižní ocenění Regionální potravina v Ústeckém kraji. Ve skleničce najdete kromě tohoto voňavého ovoce také jablečnou šťávu, špetku hřebíčku a portské víno. Kombinace, která vybízí k ochutnání.

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

180 g hladké mouky

4 lžíce cukru krupice

2 lžičky kypřicího prášku

2 lžíce mletého máku

2 vejce

250 ml mléka

250 g zakysané smetany

slunečnicový olej

sklenice švestek s portským vínem od Perfectly Delicious

Postup:

1.    Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Poté přilijeme mléko
a nakonec přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme a necháme 20 min. odstát.

2.    Mezitím švestkovou zavařeninu zlehka ohřejeme v malém rendlíku.

3.    Na rozpáleném lívanečníku nebo pánvi pečeme do zlatova lívance na malém množství slunečnicového oleje.

4.    Ještě horké lívance zalijeme švestkovým rozvarem a nahoru dáme nok ze zakysané smetany.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend