Closing Bell (25. 1. 2021) – Výsledková sezóna udržuje trhy nad vodou

Zámořské akciové trhy zakončily první obchodní seanci nového týdne smíšeně. Zatímco průmyslový index DJIA dnes kolísal v červeném, technologický NASDAQ pod optimismem z pokračující výsledkové sezóny posiloval o více než 0,60 %. Sekory financí a energií připsaly největší poklesy, přičemž volatilita na světových cenách ropy nadále roste v důsledku přetrvávajících obav z neoslabující pandemie. Akcie společností National Oilwell Varco (NOV), Devon Energy (DVN) a TechnipFMC (FTI) dnes ztrácely o více než 6 %.

Čínský prezident Si Ťin-pching, německá kancléřka Angela Merkelová, japonský premiér Yoshihide Suga a šéfka Evropské centrální banky Christine Lagardová jsou letošními velkými řečníky na virtuální konferenci, kterou Světové ekonomické fórum pořádá místo obvyklého setkání ve švýcarském lyžařském středisku Davosu. S globálními ekonomikami tápajícími hluboko v krizi nebude letos nedostatek témat. Rétorika se ponese v duchu stoupající nezaměstnanosti, zadlužení ekonomik a rostoucí nerovnosti příjmů. Nebudou chybět ani tradiční komentáře ke změně klimatu.

Akcie bankovních domů pokračovaly v odevzdávání zisků po zveřejnění smíšených hospodářských výsledků v minulém týdnu. Akcie JPMorgan Chase & Co. (JPM), Bank of America (BAC) a Goldman Sachs Group (GS) odepisovaly během pondělní seance v průměru 2 %. V souvislosti s rostoucími omezeními a výskytem nových kmenů koronaviru se opět vynořují obavy z oživení globálního růstu. Navíc se očekává, že prezident Joe Biden podepíše zákaz vstupu do země pro většinu cestujících přijíždějících ze zemí mimo USA. Občané vstupující do země, kteří nedávno navštívili Jižní Afriku, Velkou Británii nebo např. Brazílii nebudou vpuštěni do Spojených států. Pod tíhou těchto zpráv oslabovaly akcie cestovního ruchu v čele s leteckými společnostmi. Rostoucí počet omezení a nových nařízení pravděpodobně zpomalí oživení globální poptávky po cestovnímu ruchu. Společnosti American Airlines (AAL) a Delta Air Lines (NYSE: DAL) klesaly o více než 2 %, akcie konkurenta United Airlines (UAL) propadly o 4 %.

Slábnoucí sázky na rychlé rozvinutí nových fiskálních injekcí se už začíná na globálních trzích lehce projevovat. Podle komentářů z Washingtonu je nepravděpodobné, že by demokraté získali deset potřebných republikánských hlasů k prosazení Bidenova stimulačního plánu v objemu 1,9 bilionu dolarů. Velikost tohoto zákona se pravděpodobně ukáže jako obtížná pro získání podpory obou politických stran. Všeobecně se však očekává, že Bidenova administrativa rozdělí masivní stimul do několika samostatných fiskálních balíčků.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality