Prvenství v CIJ Awards Česká republika 2021 získala Budova B v BB Centru

Rekonstrukcí prošel také přilehlý veřejný prostor

Nové atrium Budovy B

Administrativní Budova B v BB Centru v Praze 4 získala prvenství v prestižní realitní soutěži CIJ Awards Česká republika 2021, oceněna byla v kategorii Best Legacy (Redevelopment) Development. Kompletní revitalizace budovy a jejího okolí, díky které se opět zařadila mezi pražské administrativní objekty kategorie A, byla dokončena v polovině roku 2020. Soutěž CIJ Awards oceňující každoročně nejvýznamnější počiny a osobnosti z oblasti developmentu se letos konala již podvacáté.

V rámci rekonstrukce byl modernizován vnější vzhled i vnitřní dispozice budovy. Objekt má novou fasádu v zemitých tónech, jako jeden ze stěžejních materiálů bylo zvoleno sklo, které dodává celé stavbě vzdušnost a zároveň uvnitř zajišťuje ideální světelné podmínky. Modernizací prošly také veškeré technologie zajišťující pohodlné pracovní prostředí s důrazem na efektivitu a úsporný provoz. Budova nabízí celkem 15 600 m2 pronajímatelné plochy v osmi nadzemních podlažích, podzemní garáže a nájemci mají k dispozici také rozsáhlou střešní terasu se zelení. Autorem rekonstrukce je architektonické studio A8000, investorem Koncern PASSERINVEST.

Při rekonstrukci byl zveleben také přilehlý veřejný prostor. Před hlavním vchodem objektu vzniklo nové náměstí Ellen G. Whiteové osazené vzrostlými stromy a vybavené lavičkami i bezpečnými stojany na kola.  Zajímavostí je také vodní trysková fontána s barevným nasvícením. Zcela novou podobu má otevřené atrium/vnitroblok budovy nabízející další relaxační prostor pro nájemce a širokou veřejnost. V jeho sousedství je možné využít zrekonstruovanou lávku přes Vyskočilovu ulici směrem k Náměstí Brumlovka. Celková výše investice do rekonstrukce a kultivace veřejného prostoru dosáhla 470 mil. .

Soutěž CIJ Award probíhá již 20. rokem a oceňuje nejvýznamnější počiny a osobnosti z oblasti developmentu v 26 kategoriích. Ve výběru finalistů hraje roli jejich přínos celému odvětví, ale také férovost při práci i jednání nebo úcta k životnímu prostředí. Vítězové jednotlivých kategorií se automaticky nominují do soutěže Best of the Best CIJ HOF Awards 2021, kde se utkají o vítězství s dalšími oceněnými z deseti zemí CEE regionu.

 




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba