Recept na velikonoční věnec z polohrubé mouky

Recept na velikonoční věnec z polohrubé mouky
Čas: 2,5 hodiny
• 500 g polohrubé mouky Pernerka
• 20 g droždí
• 60 g cukru
• 1 vanilkový cukr
• 250 ml mléka (vlažného)
• 80 g másla
• 1 vejce
• 1/2 lžičky soli• Citronová kůra z jednoho citronu
• 1 vejce (na potření)• Mandle
• rozinkyPostup:
Odlijeme si trochu vlažného mléka a přidáme lžičku cukru a droždí, promícháme a necháme vzejít kvásek cca 15 minut.
Poté smícháme všechny ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto, do kterého podle chuti přidáme mandle nebo rozinky. Necháme kynout cca hodinku. Těsto zdvojnásobí svůj objem.
Těsto rozdělíme na tři díly a upleteme copánek. Ten poté spojíme a vytvoříme věnec. Přeneseme na plech a necháme ještě cca 10 minut odpočinout.
Potřeme vajíčkem a můžeme posypat mandlemi. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 40 minut.
Tipy a triky:
● Doprostřed věnce dejte keramickou misku. Díky ní bude otvor uprostřed pravidelný.
● K přípravě použijte českou polohrubou mouku Pernerka, díky její kvalitě těsto krásně nakyne.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- OMV Česká republika a Pražská energetika prohlubují spolupráci na rozšíření infrastruktury pro ultrarychlé dobíjení elektromobilů
- Češi před odjezdem na dovolenou uklidí, ale energie neřeší. Zbytečně tak přicházejí o stovky korun
- V Plzni odstartovala stavba bytového projektu Bydlení Šumavská. Šetří náklady i přírodu
- Vodíková konference H2 HEATING – Vodík na cestě k budovám: skeptický stát a odhodlaná odborná sféra
- Povolenky pro domácnosti na burze v červnu dále zdražují, výrazně nad strop EU. Už za půldruhého roku mají zatížit i peněženky Čechů
- Elektrokotel nezatracujte. Kdy má smysl ho doplnit o tepelné čerpadlo?