Imperial News – Čínský drak se probouzí, ropa posiluje

Export z Číny pokračoval v měsíci březnu v silném růstu díky oživení globální poptávky v reakci na postup v očkování proti covidu-19. Vývoz v meziročním srovnání posílil o 30,6 %. Import rostl nejrychleji za čtyři roky, což naznačuje silnou domácí poptávku. Dovoz v meziročním srovnání vzrostl o 38 % při očekávání růstu o 23 %. Přebytek zahraničního obchodu v březnu dosáhnul 13,8 mld. USD a výrazně zaostal za odhady analytiků.

Na tyto statistiky reagovaly zejména světové ceny ropy. Obchodní data čínského obchodu naznačují pokračující hospodářské oživení největšího světového dovozce ropy. Cenám ropy pomáhá i současné napětí na Středním východě, kde jemenské hnutí Houthi uvedlo, že vypálilo rakety na saúdské ropné lokality.

Během dnešní obchodní seance by měli komoditní investoři věnovat pozornost údajům o stavu amerických zásob. Ty se dostanou ke slovu v podobě pravidelné statistiky týdenní změny zásob ropy dle institutu API a agentury EIA.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality