Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba palačinky z ovesných vloček s višňovým džemem
Palačinky, kdo by je nemiloval! Těmi se zavděčíte nejen dětem, ale i dospělým. Do těsta můžete zakomponovat ovesné vločky, které se velmi dobře tráví a díky obsahu lehce rozpustné vlákniny dokážou usměrňovat hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Pokud nemáte na pomazání domácí ovocnou pochoutku, jednoznačně doporučujeme výběrový džem Višně s rumem od Renaty Zezulkové, vítěze Regionální potraviny ve Zlínském kraji. Lákavě černé šťavnaté višně pochází ze sadů v nedalekých Buchlovicích a z rodinného sadu v Bílých Karpatech. Jejich nasládlou chuť s jemnou kyselinkou perfektně doplňuje voňavý rum.
Zdroj fotografií a informací: www.akademiekvality.cz
Recept na palačinky z ovesných vloček s višňovým džemem
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: * *
Ingredience:
400 g ovesných vloček
300 ml plnotučného mléka
lžička kypřicího prášku
2 lžičky skořice
2 lžíce medu
150 g džemu Višně s rumem od Renaty Zezulkové
100 g vlašských ořechů
Postup:
1. Vločky a ořechy rozmixuje najemno, přidáme mléko, kypřicí prášek, lžíci medu, špetku soli, lžičku skořice a pořádně promícháme.
2. Rozpálíme si pánev se lžící oleje a uděláme palačinky.
3. Palačinky namažeme džemem a zarolujeme.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Blackout: Krize infrastruktury se může rychle přelít v krizi společenskou
- Stav zásobníků plynu v ČR: Hodnoty se dostaly na minima, jaká jsme tu dlouho nezažili. Jaký lze očekávat vývoj a co to znamená pro konečného spotřebitele?
- Energie z jádra se v zásuvkách českých domácností objevila poprvé před 40 lety
- Hypotéka bez akontace aneb jak na 100% financování nemovitosti
- Od začátku roku ERÚ udělil dodavatelům pokuty za více než 9 milionů, padla rekordní sankce
- Zájem o dotace na fotovoltaiku skokově vzrostl. Největší je o soláry s chytrým řízením