Mexické recepty: pikantní quesadilla s fazolovou náplní

Tato rychlá specialita vás přenese tisíce kilometrů daleko do slunného Mexika. Její základ tvoří přeložená pšeničná chlebová placka – tortilla – se sýrem a nejrůznějšími náplněmi. Pokud chcete ochutnat něco nového a máte rádi pikantnější pokrmy, rozhodně vyzkoušejte tento recept blogerky Live With Anny. Uchvátí vás harmonií výrazných chutí, nenáročností přípravy a navíc skvěle zasytí. Skvostná a zdravá sobotní večeře!

Budete potřebovat:

- 4 lžíce olivového oleje

- 2 cibule

- 4 stroužky česneku

- 1 plechovku krájených rajčat (400 g)

- 1 plechovku vařených tmavých fazolí (410g)

- 4 lžíce vařené kukuřice

- sůl

- pepř

- lžičku chilli

- hrst nasekaného koriandru

- šťávu z ½ limetky

- 200 g sýru typu čedar

- 4 pšeničné tortilly

Postup:

Na pánvi si rozpalte olivový olej a nechte na něm lehce zezlátnout nadrobno nasekanou cibulku. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce ho orestujte a nechte jej rozvonět. Dále přidejte rajčatovou směs, propláchnuté fazole a kukuřici. Promíchejte, přiklopte poklicí a nechte zhruba 5 minut vařit.

Nakonec směs osolte, přidejte pepř, trochu chilli, nasekaný koriandr a šťávu z poloviny limetky. Vše promíchejte a hotovou směs rozložte na jednu polovinu každé pšeničné tortilly. Směs na tortillách posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a přiklopte druhou polovinou tortilly. Pamatujte: tortilly se překládají, nerolují!

Z trouby vyjměte rošt, do spodní části trouby vložte plech a troubu si dejte předehřát na 240 °C.

Na rošt z trouby vložte 2 tortilly. Jakmile je trouba předehřátá, zapněte u ní funkci gril a dejte jí na teplotu 270 °C. Dříve než se trouba předehřeje, vložte úplně do horního patra trouby rošt s tortillami a nechte je pod grilem zapéct. Potrvá to zhruba 1 minutu. Poté rošt vyndejte, tortilly otočte a dejte je znovu na jednu minutu zapéct.

Trouba bude díky funkci grilu hodně horká; tortilly budou proto rychle hotové a krásně dokřupava opečené. Poté stejně opečte zbylé dvě tortilly. Skvělé výsledky pečení zaručí například sporák ikonické značky MORA I 878 AW. Má patentovaný klenutý vnitřek po vzoru tradičních pecí, a proto peče skvěle a rovnoměrně. Má také extra velký objem trouby – i při šířce 50 cm poskytuje bezkonkurenčních 70 l vnitřního prostoru.




Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend