Mexické recepty: pikantní quesadilla s fazolovou náplní

Tato rychlá specialita vás přenese tisíce kilometrů daleko do slunného Mexika. Její základ tvoří přeložená pšeničná chlebová placka – tortilla – se sýrem a nejrůznějšími náplněmi. Pokud chcete ochutnat něco nového a máte rádi pikantnější pokrmy, rozhodně vyzkoušejte tento recept blogerky Live With Anny. Uchvátí vás harmonií výrazných chutí, nenáročností přípravy a navíc skvěle zasytí. Skvostná a zdravá sobotní večeře!

Budete potřebovat:

- 4 lžíce olivového oleje

- 2 cibule

- 4 stroužky česneku

- 1 plechovku krájených rajčat (400 g)

- 1 plechovku vařených tmavých fazolí (410g)

- 4 lžíce vařené kukuřice

- sůl

- pepř

- lžičku chilli

- hrst nasekaného koriandru

- šťávu z ½ limetky

- 200 g sýru typu čedar

- 4 pšeničné tortilly

Postup:

Na pánvi si rozpalte olivový olej a nechte na něm lehce zezlátnout nadrobno nasekanou cibulku. Poté přidejte prolisovaný česnek a jen krátce ho orestujte a nechte jej rozvonět. Dále přidejte rajčatovou směs, propláchnuté fazole a kukuřici. Promíchejte, přiklopte poklicí a nechte zhruba 5 minut vařit.

Nakonec směs osolte, přidejte pepř, trochu chilli, nasekaný koriandr a šťávu z poloviny limetky. Vše promíchejte a hotovou směs rozložte na jednu polovinu každé pšeničné tortilly. Směs na tortillách posypte nahrubo nastrouhaným čedarem a přiklopte druhou polovinou tortilly. Pamatujte: tortilly se překládají, nerolují!

Z trouby vyjměte rošt, do spodní části trouby vložte plech a troubu si dejte předehřát na 240 °C.

Na rošt z trouby vložte 2 tortilly. Jakmile je trouba předehřátá, zapněte u ní funkci gril a dejte jí na teplotu 270 °C. Dříve než se trouba předehřeje, vložte úplně do horního patra trouby rošt s tortillami a nechte je pod grilem zapéct. Potrvá to zhruba 1 minutu. Poté rošt vyndejte, tortilly otočte a dejte je znovu na jednu minutu zapéct.

Trouba bude díky funkci grilu hodně horká; tortilly budou proto rychle hotové a krásně dokřupava opečené. Poté stejně opečte zbylé dvě tortilly. Skvělé výsledky pečení zaručí například sporák ikonické značky MORA I 878 AW. Má patentovaný klenutý vnitřek po vzoru tradičních pecí, a proto peče skvěle a rovnoměrně. Má také extra velký objem trouby – i při šířce 50 cm poskytuje bezkonkurenčních 70 l vnitřního prostoru.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend