CTP: Růst nájemních výnosů a zisku v 1Q21

Research, 12.5.2021

Investor do logistických ploch CTP dnes zveřejnil vybrané údaje o hospodaření za 1Q 2021. Čisté výnosy z nájmu vzrostly meziročně o 16,9 % na 78,1 mil. EUR, za čímž stál hlavně růst pronajímané plochy. Společnosti zároveň výrazně vzrostlo ocenění investičního portfolia, což v kombinaci s růstem nájemního výnosu vyústilo ve výrazný růst čistého zisku. Ten se zvýšil meziročně z 57,8 na 98,5 mil. EUR (+70 % r/r). Zisk na akcii dle standardů EPRA vzrostl z 0,10 na 0,12 EUR, přičemž zde bylo tempo růstu pomalejší vzhledem k nárůstu počtu akcií po IPO. Obsazenost ploch činila 94 %, beze změny oproti závěru loňského roku. Šéf společnosti Remon Vos uvedl, že CTP pozoruje silnou poptávku nájemců a že dle výsledků za 1Q dodrží svůj cíl rozšířit pronajímané plochy na 7,5 mil. m2 na konci roku. Výsledky hodnotíme jako pozitivní.


J&T BANKA, privátní banka úspěšných:

Od roku 1998 se staráme o investice a finance těch nejbohatších, těch nejnáročnějších. Individuální přístup a maximální komfort je cítit ve všem, co děláme. Jsme privátní bankou, která klientům pomáhá majetek zhodnotit, ochránit a předat dalším generacím a v neposlední řadě si ho také užít. Učíme se od těch nejlepších a rosteme spolu s našimi klienty.

Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytujeme specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic. Do bankovního holdingu J&T patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, ruská banka J&T Bank ZAO a banka J&T Bank and Trust se sídlem na Barbadosu.

Více informací na: www.jtbank.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality