Nadace Život dětem a její Srdíčkové dny online podpoří Míšu se spinální atrofií

Od 1. června až do konce srpna mohou lidé přispívat prostřednictvím online Srdíčkových dnů, které pořádá obecně prospěšná společnost Život dětem na pomoc malému Míšovi. Ten trpí spinální svalovou atrofií a k tomu, aby mohl jednou udělat svůj první krůček, mu mohou pomoci speciální drahé rehabilitace, na které půjde celý výtěžek této dobročinné akce.

„Míša se narodil do velké rodiny, která se na něho moc těšila. Zpočátku vypadal úplně stejně zdravě jako jeho bratr – dvojče. Ovšem po třech týdnech dostal kašel a rodiče zjistili, že mu ochabují svaly. Přestával mít sílu v ručičkách a než dorazili k paní doktorce, vypadal vlastně jako hadrová panenka. Dětský doktorka poslala Míšu ihned do nemocnice, kde skončil na jednotce intenzivní péči. Po nejrůznějších vyšetřeních si rodiče museli vyslechnout, že jejich chlapeček trpí spinální svalovou atrofií 1. typu, tedy tou nejhorší formou. V tu chvíli začal boj o chlapečkův život.“ vypráví příběh malého Míši ředitelka společnosti Život dětem Maria Křepelková.

Online sbírková akce s názvem Srdíčkové dny bude probíhat po celé tři měsíce až do konce srpna a lidé budou moci přispět koupí obrázků tradičních oblíbených zvířátek či sluníčka ve tvaru slunce v ceně 30 korun, které jim přijdou v odpovědním e-mailu. Dále je možno přispět i koupí obrázku „Dávám srdce dětem“ v hodnotě 100, 300 či 500 korun. Cílová částka, kterou je třeba vybrat na zajištění neurorehabilitace pro Míšu na 1 rok, je 120 000 korun.

„Míša je velký bojovník. Zdravotní pojišťovna pro něj schválila speciální lék Spinrazu, který umí ochabování svalů pozastavit a rodiče tak dostali velkou naději, protože bez Spinrazy by ho čekaly maximálně dva roky života. Míša se začal zlepšovat, ale náhle přišly další komplikace v podobě zaslepeného dvanácterníku či prasklé plíce. I z toho se chlapeček dostal a statečně o svůj život bojuje, ani dnes však nemá vyhráno. Proto prosíme všechny laskavé lidi s dobrým srdcem, aby se do online Srdíčkových dnů zapojili a pomohli tak Míšovi i jeho rodičům k lepšímu životu.“ dodává ředitelka nadace Život dětem Maria Křepelková.

Obecně prospěšná organizace Život dětem pořádá charitativní projekt Srdíčkové dny v online podobě od loňského roku, kdy tak zareagovala na stávající epidemiologickou situaci. Tradiční Srdíčkové dny však organizují každý rok již od svého založení v roce 2000 a pomáhají tak vážně nemocným dětem například s nákupem zdravotních pomůcek či úhradou ozdravných a rehabilitačních pobytů.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy