Polyfunkční dům Křižovatka v centru Ostravy má zelenou

Minulý týden došlo k důležitému mezníku ve výstavbě polyfunkčního domu Křižovatka. Mezi zástupci města Ostrava a společností DEEPLEXUS INVESTMENTS byla podepsána smlouva o odkupu pozemků pro vybudování polyfunkčního domu v centru Ostravy. Na rohu ulic Nádražní a Českobratrská v příštích letech vyroste nový sedmipatrový dům Křižovatka. Jeho součástí budou byty, komerční prostory, podzemní garáže, a také zelená střecha se zahradami.

Začátkem června došlo k došlo podpisu kupní smlouvy na prodej pozemků pro výstavbu polyfunkčního domu Křižovatka. V této době se dokončují přípravy pro podání žádosti o územní rozhodnutí, a jak investor, tak i město očekávají rychlý průběh tohoto řízení, aby mohla výstavba začít v co možná nejkratším termínu.

Polyfunkční dům Křižovatka je moderní stavba, která nabídne přes 50 nových bytů přímo v centru Ostravy. Na střeše budovy bude zelená plocha, která novým majitelům a nájemcům poskytne možnost vybudování letní kuchyňky, sauny nebo vířivky a samozřejmě možnost odpočinku v zeleni. Pro majitele bytů a nájemníky z nižších pater, kteří nebudou mít vlastní zahrádku, bude vybudována společná komunitní zahrada, kterou budou moci využívat všichni,“ doplňuje Michal Jelínek, předseda správní rady společnosti DEEPLEXUS INVESTMENTS.

Bytová rezidence bude čítat 53 bytů s celkovou plochou cca 4 000 metrů čtverečních. Ke každému bytu náleží sklepní kóje a bytové jednotky v nejvyšším podlaží budou mít přímý přístup z bytu do své soukromé střešní zahrady, samozřejmostí je i parkování v podzemní části domu.


DEEPLEXUS INVESTMENTS, a.s. je investičním vehiklem skupiny soukromých investorů ze severní Moravy, který se orientuje především na oblast developmentu a private equity investic.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy