Jedeme autem na dovolenou - se čtyřnohým kamarádem

V přepravním boxu si může pes lépe odpočinout

Do kempu, hotelu, penzionu, nebo na vlastní chalupu. Domácí mazlíčci mohou na dovolenou nejen v tuzemsku, ale i za hranice. Jak si poradit s jejich převozem, na co nezapomenout a na co si dát pozor v parných dnech? Poradí specialistka sítě PetCenter Patrika Březinová.

Při přepravě zvířat je důležité dbát na dodržování pravidel silničního provozu, ale také na jejich pohodlí. Rozhodně není ideální nechat zvíře v autě zcela na volno. Z hlediska bezpečnost a také co se týče případné pokuty. Jak tedy při převozu zvířat v autě neohrozit sebe ani čtyřnohé společníky? “Abychom dojeli všichni bezpečně máme pro mazlíčky k dispozici celou řadu produktů. Lze využít přepravku, klec, nebo také popruhy,” vyjmenovává Patrika Březinová.

Popruhy

● Jejich použití je snadné, konec popruhu je kompatibilní se zámkem bezpečnostního pásu, jeho druhý konec připnete na postroj na zvířeti. Nebo je tu varianta přímo kompletního setu i s postrojem.

● U malých plemen, je zde možnost přepravního boxu na zadních sedačkách, přidělaného tříbodovým pásem. Zde je důležité vybírat kvalitní přepravky, které v případě autonehody udrží vašeho mazlíčka.

“Pokud jsme majiteli větších plemen, je vhodné přemýšlet nad přepravou v zavazadlovém prostoru automobilu,” upozorňuje specialistka Březinová.

Přepravky

● Typy přepravek – klec, autobox/plastová přepravka, látková přepravka (tzv.: kennelka)

● Velikost přepravního boxu vybíráme takovou, aby se v ní zvíře mohlo pohodlně otočit a postavit. Šířka by měla být dvojnásobkem šířky psa, výška by měla odpovídat celkové výšce psa. Samozřejmě musíme myslet na to, aby se přepravka zároveň vešla do kufru auta.

● Ať už je zvíře v kleci nebo v přepravce, je vždy vhodné myslet na podložku, která bude snadno omyvatelná, ale zároveň pohodlná. Vhodný může být třeba pelíšek z nepropustného materiálu.

Přeprava v přepravním boxu nebo kleci má tu výhodu, že zvíře má svůj prostor, kde si může odpočinout. Zároveň pokud přepravujeme více zvířat, je to možnost, jak zamezit případnému konfliktu.

Pokud vyrazíme na cestu v teplé dny, je vhodné ji podnikat v ranních hodinách nebo naopak večer. Kdy teploty nejsou tak extrémní. V nejteplejších dnech můžeme nabídnout pejskům chladící podložku, kterou necháváme pouze na části plochy kam si zvíře může lehnout, tím mu zajistíme možnost volby. Případně existují i hračky, které lze naplnit vodou, kterou necháme posléze zmrznout. Pejsek, který si s touto hračkou hraje, se tím nejen zabaví ale zároveň si tím snižuje tělesnou teplotu,” radí Březinová.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky