Closing Bell (12. 7. 2021) – Lagardeová chystá zásadní změny v nastavení ECB

Všechny hlavní zámořské akciové benchmarky zakončily úvodní obchodní seanci nového týdne na historických maximech, přičemž nejvíce se dařilo sektoru financí a realitně zaměřeným titulům. Akcie Virgin Galactic propadly o 17 % poté, co firma podala žádost o prodej až 500 mil. kusů kmenových akcií. Evropská komise rozhodla, že odloží plán na zavedení digitální daně. Americká ministryně financí Janet Yellenová očekává, že změny v danění globálních firem dostanou zákonodárci ke schválení až na jaře příštího roku.

Obchodníci čekají na dnešní zveřejnění údajů o inflaci ve Spojených státech za měsíc červen v podobě indexů spotřebitelských cen CPI. V centru dění budou i bankovní tituly, které jako první „vykopávají“ výsledkovou sezónu za druhý kvartál roku.

Bankovní giganti JPMorgan Chase (JPM), Goldman Sachs (GS) zveřejní své čtvrtletní zprávy během úterní obchodní seance. Ve středu poodhalí své výsledky Wells Fargo (WFC), Bank of America (BAC), Citigroup (C) a Blackrock (BLK). Ve čtvrtek bude ve znamení dat Morgan Stanley (MS) a Bank of New York Mellon (BK). Důkazy o posílení ekonomického a podnikového růstu přicházející za druhé čtvrtletí nového roku by mohly podpořit důvěru investorů i pro nadcházející měsíce. Data o tom, jak si společnosti vedou po roce a půl pandemie, budou pro trhy klíčová.

Předseda Federálního rezervního systému Jerome Powell se dostane do centra dění během zítřejší obchodní seance, když podá svědectví o pololetní zprávě měnové politiky před výborem House Financial Services Committee ve Washingtonu DC. Zprávy o stavu americké ekonomiky, která zachycuje stav ve dvanácti distriktech FEDu dle subjektivního hodnocení jejich představitelů, se dočkáme také během středeční obchodní seance.

Prezidentka Evropské centrální banky Christine Lagardeová se nechala slyšet, že na nadcházejícím červencovém zasedání se dočkáme od měnového výboru zásadních změn. Představitelka evropské měnové politiky chystá několik důležitých úprav, přičemž naznačila, že i v příštím roce mohou být přijata další nová opatření na podporu zotavující se ekonomiky eurozóny po ukončení aktuálně probíhajícího programu nákupu vládních dluhopisů.

Evropská komise odloží plán na zavedení digitální daně jako dalšího zdroje svých příjmů. V pondělí to na tiskové konferenci v Bruselu uvedl její mluvčí. Komise návrh chtěla původně představit tento měsíc.

Americká ministryně financí Janet Yellenová očekává, že změny v danění globálních firem dostanou zákonodárci ke schválení až na jaře příštího roku. Práce na dosažení shody s ostatními zeměmi totiž postupují pomaleji v části týkající se přerozdělení daňových práv, snazší je dohodnout se na minimální globální dani.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance

Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality