Recepty na gril: grilovaný květák s lískovými ořechy

Nemusíte být vegetariáni, abyste si pochutnali na našem grilovaném květáku s praženými lískovými ořechy a zálivkou z vinného octa. Už jste spolu někdy tyto chutě zkoušeli? Věřte, že spolu perfektně ladí. Což ovšem nejlépe poznáte, až si tuto oblíbenou košťálovou zeleninu ugrilujete a dochutíte zbylými surovinami. Nejenže uspokojíte svůj mlsný jazýček, ale současně doplníte řadu potřebných látek, kterými se květák pyšní. Jedná se např. o vlákninu, vitaminy (C, B, K, E), minerály (vápník, draslík) a kyselinu listovou.

Květák s praženými lískovými ořechy

Zdroj: www.akademiekvality.cz 

Recept na grilovaný květák s lískovými ořechy

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

1 ks větší květák

100 g lískových ořechů

50 ml vinného octa

2 lžičky hořčice

100 ml oleje z lískových ořechů

sůl, pepř, med

Postup:

1. Květák rozdělíme na čtyři části. Květák osolíme, opepříme, polijeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme na mírném žáru do měkka cca 30 minut.

2. Mezitím opražíme půlky lískových ořechů v sítku.

3. Zálivku na květák vyrobíme za pomoci hořčice a octa. Dobře promícháme a pak pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla emulze. Dochutíme solí, pepřem a medem.

4. Grilovaný květák přelijeme zálivkou a posypeme praženými ořechy.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend