Recepty na gril: grilovaný květák s lískovými ořechy

Nemusíte být vegetariáni, abyste si pochutnali na našem grilovaném květáku s praženými lískovými ořechy a zálivkou z vinného octa. Už jste spolu někdy tyto chutě zkoušeli? Věřte, že spolu perfektně ladí. Což ovšem nejlépe poznáte, až si tuto oblíbenou košťálovou zeleninu ugrilujete a dochutíte zbylými surovinami. Nejenže uspokojíte svůj mlsný jazýček, ale současně doplníte řadu potřebných látek, kterými se květák pyšní. Jedná se např. o vlákninu, vitaminy (C, B, K, E), minerály (vápník, draslík) a kyselinu listovou.

Květák s praženými lískovými ořechy

Zdroj: www.akademiekvality.cz 

Recept na grilovaný květák s lískovými ořechy

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 60 minut

Náročnost: *

Ingredience:

1 ks větší květák

100 g lískových ořechů

50 ml vinného octa

2 lžičky hořčice

100 ml oleje z lískových ořechů

sůl, pepř, med

Postup:

1. Květák rozdělíme na čtyři části. Květák osolíme, opepříme, polijeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme na mírném žáru do měkka cca 30 minut.

2. Mezitím opražíme půlky lískových ořechů v sítku.

3. Zálivku na květák vyrobíme za pomoci hořčice a octa. Dobře promícháme a pak pomalu přiléváme olej tak, aby vznikla emulze. Dochutíme solí, pepřem a medem.

4. Grilovaný květák přelijeme zálivkou a posypeme praženými ořechy.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Recepty na víkend