Recepty vonící ohněm: grilované papriky plněné balkánským sýrem
Ať už máte rádi lehkou večeři, preferujete vegetariánskou stravu, nebo chcete shodit pár kilogramů, potěší vás naše papriky z grilu. Budou příjemně měkké, provoněné létem a plné lákavě svěžího jogurtu s balkánským sýrem a bylinkami. Abychom z pokrmu získali co nejvíce vitaminů, těsně před podáváním ho zakápneme olivovým olejem a citronovou šťávou, čímž jídlo získá trochu více šmrncu. S chutí do toho.
Zdroj fotografií: akademiekvality.cz
Recept na grilované papriky plněné balkánským sýrem
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 minut
Náročnost: *
Ingredience:
4 červené papriky
200 g balkánského sýra
200 g bílého jogurtu
hladkolistá petržel
sůl, pepř, olivový olej, citron
Postup:
1. Papriky necháme opálit ze všech stran a zakryjeme je vlhkou utěrkou, aby se zapařily. Po deseti minutách je oloupeme, rozpůlíme a vyčistíme od semínek.
2. Balkánský sýr rozdrolíme a smícháme s jogurtem a nasekanou petrželkou. Ochutíme solí
a pepřem.
3. Nakonec to celé přelijeme olejem a citronovou šťávou.
Tip: Věděli jste, že čím více má jogurt tuku, tím méně obsahuje bílkovin a také vápníku, protože tento minerál se váže právě na mléčnou bílkovinu? Nejvíce vápníku tedy obsahuje jogurt nízkotučný.
Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem
Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie
Články Zavařování a vaření
- Na VUT vznikla první česká akreditovaná zkušebna souladu střídačů
- Nová pravidla trhu s elektřinou prošla prvním čtením. Lépe ochrání spotřebitele a umožní jim snižovat výdaje
- Příprava na sdílení elektřiny pokračuje. Vyhláška o měření elektřiny jde na Legislativní radu vlády
- Češi nyní raději kupují úspornější a kvalitnější tepelná čerpadla
- Vývoj cenové regulace v jednotlivých odvětvích (18.4.2024)
- Co je třeba vědět, než se pustíte do stavby skleníku, bazénu či chatky? Jak na drobné zahradní stavby podle nového stavebního zákona