ČMSS poskytla loni 53 000 úvěrů ze stavebního spoření


PRAHA (ČIA) - Přes 53 tisíc úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů v objemu 8,8 miliardy korun poskytla v loňském roce Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS). V meziročním srovnání vzrostl počet poskytnutých úvěrů o 27 procent a objem se zvýšil o 43 procent. ČIA o tom dnes informovala tisková mluvčí stavební spořitelny Pavla Paseková.

ČMSS zaznamenala podle Pasekové výraznější nárůst počtu poskytovaných úvěrů až ve druhém čtvrtletí roku 2002. "Zatímco v prvních měsících vykazovala ČMSS nárůst počtu poskytnutých úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů v meziročním srovnání mezi deseti a 15 procenty, od dubna 2002 až do konce roku lze každý měsíc hovořit o meziročním nárůstu počtu poskytnutých úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů o 25 až 30 procent," řekla Paseková.

Nejvyšší objem prostředků, celkem 42 procent, využili klienti spořitelny na koupi staršího bytu či rodinného domu. Na rekonstrukci stávajícího bydlení šlo 33 procent prostředků. Na nové bydlení připadlo 18 procent a na investice související s bydlením pak sedm procent.

ČMSS ke konci loňského roku spravovala přes 256 tisíc úvěrů ze stavebního spoření a překlenovacích úvěrů ve výši 16,3 miliardy korun. ČMSS je největší stavební spořitelnou v České republice. Majoritním akcionářem se s 55 procenty základního jmění stala Československá obchodní banka po převzetí původního vlastníka - zkrachovalé Investiční a Poštovní banky. Druhým vlastníkem je německá Bausparkasse Schwäbisch Hall.

-vp-,-kaj-



! Akcionáři Agrobanky mohou žalovat její prodej GE Capital !

! Přehled a vývoj cen rodinných domů v ČR v roce 2002 !



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavební spoření