SZIF na Zemi živitelce představí oceněné kvalitní potraviny, seznámí i s novinkami v dotacích

Už zítra startuje největší zemědělská událost roku – agrosalon Země živitelka. Na Výstavišti v Českých Budějovicích nebude chybět ani expozice Státního zemědělského intervenčního fondu. Představí se tam celkem 28 producentů, jejichž výrobky se pyšní oceněním Klasa, Regionální potravina nebo Bio.

Pro návštěvníky výstavy Země živitelka Fond připravil ve spolupráci s oceněnými producenty bohatou nabídku výrobků, a to přímo ve své expozici. K dostání tam budou různé uzeniny, sladkosti, sušené ovoce ale i lisované oleje nebo několik druhů piv.

Letos bude pro návštěvníky, kteří nakoupí od oceněných výrobců od neděle do úterý, připravená soutěž s okamžitou výhrou. Stačí zakoupit výrobky v hodnotě 200 . Těšit se můžou na praktické síťovky, designové hrnečky a další ceny. Fond se dlouhodobě soustřeďuje na podporu produkce kvalitních potravin oceněných značkami kvality, stará se i o jejich propagaci a vzdělávání spotřebitelů.

Agrosalon Země živitelka je nejnavštěvovanější akcí svého druhu v České republice. Po loňské nucené pauze čekají pořadatelé letos intenzivní zájem, především ze strany návštěvníků. Stejně jako v minulých letech se představí různé zemědělské obory a zemědělská technika. Novinkou letos bude třeba představení norických koní a také divácky atraktivní soutěž v rychlosti stříhání ovcí.

Ani agrosalonu se nevyhnou závazná pravidla proti šíření onemocnění Covid-19. Výstaviště bude moci naplnit kapacitu nejvýše ze 75 % maximální možné kapacity, uvnitř pavilonů budou povinné respirátory.

Státní zemědělský intervenční fond se na Zemi živitelce přestavuje pravidelně od roku 2004. Stejně jako v předchozích letech se zájemci můžou u stánku SZIF dozvědět také aktuální informace o aktualitách v zemědělských dotacích. Letošní agrosalon potrvá až do úterý 31. sprna 2021.

Kromě této výstavy proběhne v Českých Budějovicích od pátku 27. srpna do soboty  28. srpna multižánrový festival Město lidem, lidé městu. Vedle bohatého kulturního programu nabídne i ochutnávku biopotravin od lokálních farmářů. Nudit se nebudou ani děti.  Čeká na ně zábavný program složený z kvízů a soutěží s tématikou potravin, v kterých můžou vyhrát malé dárky.

Lenka Rezková

tisková mluvčí SZIF

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy