Burzovní kalendář 42/52 - Co musíme vědět do nového týdne!

Pokračující výsledková sezóna spolu s další velkou porcí čerstvých makrodat nabídne v novém týdnu investorům vodítka, kdy by mohl Federální rezervní systém přistoupit k omezení měsíčního objemu nákupu aktiv. Data pondělního růstu čínské ekonomiky za třetí čtvrtletí tohoto roku odhalí dopad několika nedávných šoků druhé největší ekonomiky světa. Údaje britské inflace zveřejněné v druhé polovině obchodního týdne mohou posílit očekávání růstu úrokových sazeb Bank of England. Za kryptoměny by se mělo začít obchodovat první bitcoinové ETF, na což reaguje nejznámější digitální měna růstem k historickému maximu. Zde je to, co potřebujete vědět, abyste mohli úspěšně začít nový týden.

Výsledková sezóna Q3 2021

V nadcházejícím týdnu podají své kvartální zprávy desítky společností. Dočkáme se výsledků společností Tesla (TSLA), Intel (INTC) a Johnson & Johnson (JNJ). Ve čtvrtek svá data zveřejní Netflix (NFLX) a tím odstartuje výsledkovou sezónu pro skupinu FAANG, pod kterou spadají technologičtí giganti Facebook (FB), Apple (AAPL), Amazon (AMZN), Netflix a Google-Alphabet (GOOGL). Netflix v minulém týdnu oznámil, že seriál Hra na oliheň (z orig. Squid Game) se stala největším dosavadním trhákem a tento megahit měl podle Bloombergu Netflixu přinést až 900 mil. dolarů.

Americké akcie koncem minulého týdne posilovaly, když průmyslový index DJIA připsal největší týdenní zisky od měsíce června poté, co Goldman Sachs (GS) pozitivně zakončil sérii zisků velkých amerických bank. Investoři nicméně nadále bedlivě sledují přetrvávající dopady narušených dodavatelských řetězců a vyšších cen energií.

Makroekonomický kalendář

Za Spojené státy se v pondělí dočkáme zveřejnění údajů průmyslové výroby za měsíc září. V úterý budou následovat zprávy o stavebních povolenkách a statistiky zahájení bydlení. Průmyslovou produkci pravděpodobně opět přibrzdí problémy s dodavatelskými řetězci. Očekává se však, že datatrhu práce zůstanou solidní, přičemž nedávný nárůst počtu žádostí o hypotéky ukázal na nové oživení po mírném zpomalení na jaře a v létě tohoto roku.

Americká centrální banka v podobě Béžové knihy v závěru středeční obchodní seance může posílit očekávání počátku utahování expanzivní měnové politikyUSA. Zápisy ze zářijového zasedání FEDu z minulého týdne ukázaly, že listopadové zasedání bude pro toto téma klíčové.

Čínské HDP

V posledních měsících čínská ekonomika obdržela několik tvrdých zásahů a to od krize na trhu nemovitostí vyvolané kauzou Evergrande, šíření koronavirové mutace delta, energetické krize, problémů v dodavatelských řetězcích až po prudce rostoucí ceny komodit. Čína v pondělí reportuje data HDP za třetí čtvrtletí roku, která budou následovat statistiky tovární výroby a údaje o maloobchodních tržbách. Ekonomové očekávají, že růst druhé světové ekonomiky se meziročně zpomalí na 5,2 %.

Inflace ve Velké Británii

Analytické domy spekulují, že středeční inflační údaje poukáží na nejrychlejší růst britských spotřebitelských cen za téměř devět let. Ekonomové předpovídají meziroční nárůst o 3,2 %. Zpráva bude zveřejněna v rostoucích jestřábích očekávání Bank of England - BoE hodlá zvýšit úrokové sazby do konce roku, aby se vypořádala s rizikem nekontrolovatelně rostoucí inflace.

Bitcoinové ETF

Nejznámější kryptoměna bitcoin vystoupila na přes půlroční maxima a blíží se k historické úrovni 64 778 dolarů. Investoři reagují na regulační orgány v USA, které oznámily schválení prvně veřejně obchodovaného fond (ETF), který se zaměřuje na bitcoin futures. První bitcoinové ETF kótované v USA má být spuštěno během úterní obchodní seance.

Ing. Libor Stoklásek, MBA
Imperial Finance


Imperial Finance

Dynamicky smýšlející privátní investiční kancelář Imperial Finance nastoluje v českých podmínkách novodobé standardy moderní správy klientského kapitálu. Klientům nabízí komplexní správu portfolia s možností výplaty měsíčních výnosů. Kromě tradičních investičních nástrojů (akcie, měny, dluhopisy, nemovitosti) se zaměřuje na alternativní svět investic (kryptoměny, AOS, dotační a developerské projekty).

Investiční kancelář Imperial Finance sídlící v centru Brna zaštiťuje služby Imperial Invest Funds a Imperial Trade Capital, skrze které nabízí svým klientům, kromě nadstandardních služeb a výnosů, úplnou transparentnost, diverzifikované portfolio, přístup k moderním technologiím, příjemné zázemí investičních odborníků s mnohaletými zkušenostmi v oboru a dlouhodobou nadstandardní investiční nezávislost.

Více informací na: www.imperial-finance.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality