Je tu jablkobraní: v jaké podobě si pochutnáme na jablkách

Scuk.cz, 30.10.2021
Pro naši zemi typické plody mají spoustu využití

Jablka jsou hrdinové svačin, dezertů i dětských jídelníčků. Pro naši zemi tolik typické plody mají spoustu využití, i tak se nám ale zdají trochu nedoceněné. Proto jsme se rozhodli uspořádat jablkobraní. Ukážeme vám, kde všude jablka lechtají naše chuťové pohárky a kde si to bez nich neumíme představit.

Tipy na jablečnou snídani

Křupněte si jablečné müsli, dopřejte si jogurt s rozvarem nebo si dejte šálek horkého pečeného čaje. My doporučujeme müsli z Janovy pece. Kromě jablek vás tam potěší jemná skořice, hrušky i višně. Ideální podzimní kombinace.

Upečte si štrúdl

Provoňte si domov skořicí, pečenými jablky a sladkým těstem. Štrúdl jednoznačně patří mezi podzimní recepty a společně s horkým šálkem kakaa tvoří dokonalý pár.

V tekuté podobě: Zásobte se mošty!

Jablečné mošty u nás najdete v mnoha příchutích. Některé vás přenesou do tropických krajin a letních teplot, jiné můžete zahřát a se skořicí upíjet v hrnečku.

Ušetřete si práci a čas a pořiďte si velká 5litrová balení se stáčidlem. Těm stačí najít místo v lednici a pak si jen chodit čepovat

Jablka, co mají říz

Už jste zkusili cidre? Oproti svému anglickému bratranci cideru je méně sladký, většinou déle zraje a svou elegancí hravě zastoupí jakékoliv víno.

Cidre je také skvělý dárek nebo přípitek na oslavy.

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky