Funguje zvlhčovač vzduchu pro aroma terapii?

Aromaterapie je nové módní slovo pro luxus v ložnici. Tvrdí se, že aromaterapeutické difuzéry a zvlhčovače vzduchu vám pomohou se vším od lehčího dýchání po zdravý spánek. Dokonce přicházejí v mnoha designových variantách a barvách, které vám pomohou přizpůsobit váš pokoj.

Ale skutečně zvlhčovač s aromaterapií funguje? A jak je to s éterickými oleji? Tento článek vám dá odpovědi na všechny tyto otázky.

Co je zvlhčovač s aromaterapií?

Aromaterapie je holistická léčba, při které se éterické oleje mísí s vodou, zahřívají a páry se vdechují pro léčebné účely. Esenciální oleje jsou oleje extrahované z přírodních materiálů, jako je levandule, list eukalyptu a růže. Lze je míchat a vytvářet různé kombinace vůní.

Esenciální oleje jsou považovány za prospěšné. Různé oleje, které používáte, mají mít různé léčivé vlastnosti a pomáhají s různými onemocněními. S více než 100 různými dostupnými éterickými oleji se říká, že aromaterapie zmírňuje bolesti, zlepšuje kvalitu spánku, a dokonce pomáhá trávení. Aroma difuzer je zvlhčovač, který vám umožní zvlhčit váš pokoj a současně naplnit vzduch éterickými oleji.

Ultrazvukové zvlhčovače

Řešením, jak zvlhčit vzduch a vnést do místnosti příjemnou vůni, je ultrazvukový difuzér. Nejčastěji fungují difuzéry pomocí ultrazvukové techniky, kdy desky uvnitř zařízení vibrují, aby promísily a odpařily éterický olej a vodu. S výjimkou několika ultrazvukových aroma zvlhčovačů klasický zvlhčovač vzduchu tuto funkci nemá.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry