Vánoční recept na cukroví: sádlovky s džemem

Je libo Masarykovo cukroví, vyhlášené cukroví za první republiky? Vyzkoušejte naše sádlovky. Dokonale splňují vše, co od vánočního cukroví očekáváte. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Za jejich úspěchem stojí nejen skvělé těsto, ale také džem, kterým se upečené kousky naplní. Proto doporučujeme letošního vítěze prestižního ocenění Středočeská Regionální potravina Džem výběrový (extra) méně sladký ostružina od Berry servis s. r. o. Základem jsou samozřejmě ostružiny z farmy v Břežanech, kterých je ve sklenici nejméně 60 %! Vyrábí se tradiční metodou pomalého vaření a nenajdete v nich žádné chemické látky, konzervanty ani jablečný protlak. Ostružinový džem je zkrátka samá ostružina. Nechte si chutnat.

Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné

Zdroj:akademiekvality.cz

Vánoční recept na cukroví: sádlovky s džemem

Počet porcí: 25 kusů

Doba přípravy: 50 minut

Náročnost: *

Ingredience:

150 g hladké mouky

120 g sádla

150 g cukru moučka

30 g kakaa

20 g vanilkového cukru

100 g DŽEM VÝBĚROVÝ (EXTRA) MÉNĚ SLADKÝ OSTRUŽINA

 

Postup:

1. Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto (pro tmavé sádlovky přidáme kakao, pro světlé sádlovky přidáme vanilkový cukr).

2. Vypracované těsto přikryjeme fólií a dáme odležet do lednice.

3. Z těsta vypracujeme malé kuličky, dáme na plech a do kuliček vytlačíme důlek.

4. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 15 minut.

5. Po upečení naplníme oceněným džemem.



Názory na článek
Na dané téma nejsou žádné názory.

Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření