Realitní makléři: Tržní nájmy začínají klesat


MMF dnes zveřejní analýzu celosvětového vývoje realitního trhu. Podle realitních expertů MMF v analýze nastíní možnost brzké krize realitního trhu, což by mělo znamenat, že ceny RD a bytů by v následujících letech měly klesat v lepším případě pak jen stagnovat.

Podle domácích expertů zatím trhu v ČR výraznější krize ještě nehrozí. Domácí realitní trh zatím stále zaznamenává růst poptávky, který působí na růst cen. Kromě často omílaného vstupu do EU jsou hlavním důvodem nízké úroky hypotéčních úvěrů a u stavebního spoření. Přesto realitní makléři nabádají případné investory nebo pronajímatele ke zvýšené obezřetnosti. S rostoucím zájmem o vlastní bydlení klesá poptávka po pronájmech. Tržní nájmy v ČR už klesají.

Šéf Asociace realitních kanceláří Ivan Zikeš odhaduje, že určitá výraznější krize domácího realitního sektoru by měla přijít brzy po našem vstupu do EU a měla by se dotknout především cen menších bytů a cen stavebních pozemků.

Podle odborníků se lidé kupující si nemovitost v rámci řešení své bytové situace se z dlouhodobého hlediska nemusejí obávat o znehodnocení své investice. Z dlouhodobého hlediska vykazují ceny nemovitostí totiž stále rostoucí vývoj.

Související zpráva:
ČR za rok zasáhne realitní krize !

Zamyšlení: Tak kdy už bude v ČR bytů dost? 




AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavební spoření