Splněný dětský sen: domácí nanuky

To, že děti milují všechny možné mražené dobroty od nanuků přes zmrzliny až po ovocné sorbety a tříště, je asi neoddiskutovatelný fakt. Co jim takhle uspořádat nanukovou párty a připravit hned dvě dokonalé variace na téma domácí nanuk, kde jsou jen samé dobré věci? Stačí jen všechny suroviny rozmixovat a smíchat, lehce dochutit, naplnit do formiček a nechat ztuhnout. A za pár hodin sklidíte nefalšovaný úsměv na tváři nejen svých dětí, ale i jejich kamarádů.

Na náš recept vám bude stačit jen 30 minut na přípravu obou druhů nanuků po pěti kusech od každého. Počítejte ještě alespoň čtyři hodiny na dokonalé zmrazení. A pak už můžete rozdávat radost na všechny strany!

Mango-kokosové nanuky

Suroviny na 5 ks

  • Velké mango (cca 350 g)
  • 250 ml kokosového mléka z plechovky
  • 4 lžíce přírodního sladidla, například ze stévie
  • Černá sezamová semínka (volitelné)

Postup

1. Mango oloupejte a dužinu oddělte od pecky. Dužinu z manga rozmixujte ponorným mixérem na pyré a dochuťte lžící přírodního sladidla. Kokosové mléko promíchejte společně se zbývajícím sladidlem.

2. Do formiček na nanuky postupně vrstvěte vždy asi 2 lžíce mangového pyré a asi 4 lžíce ochuceného kokosového mléka až naplníte všechny formičky po okraj.

3. Navrch nasypte sezamová semínka, zapíchněte dřívko a nechte ztuhnout v mrazničce. Stejným způsobem můžete připravit o jahodovo-kokosové nanuky.


Banánovo-kakaové nanuky

Suroviny na 5 ks

  • 3 střední banány
  • 150 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 lžíce přírodního sladidla

Postup

1. Banány oloupejte, nakrájejte na kusy a vložte do vyšší nádoby.

2. Přidejte kokosové mléko, kakao, přírodní sladidlo a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka.

3. Směs rozdělte do formiček, zapíchněte dřívko a dejte ztuhnout do mrazničky.


TIP č. 1: Pokud nemáte držák na dřívka nebo formičky s plastovými držáky, nechte nanuky v mrazničce nejprve ztuhnout asi ¾ hodiny a teprve potom do směsi dřívka zapichujte, nepropadnou se na dno a budou hezky držet.

TIP č. 2: Pro zmrazení nanuků potřebujete vodorovnou plochu nebo ještě lépe výsuvnou poličku, jakou mají například chladničky Whirlpool z prémiové W Collection. Sem umístíte vše, co často používáte, nebo formičky na led či právě nanuky.


Připraveno ve spolupráci s www.whirlpool.cz


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně