Vydejte se s námi na Dobříň - léto je v plném proudu - zde je pár tipů, kde se ochladit, Ústecký kraj nabízí mnoho možností k vodním radovánkám

Léto začíná být v plném proudu, a tak je nejvyšší čas dát si pár tipů, kde se schladit. Ústecký kraj nabízí mnoho možností k vodním radovánkám, ať už dáváte přednost městským koupalištím nebo máte raději koupání v přírodě, vždy je z čeho vybírat. Pokud ale patříte spíše do té druhé skupiny, můžete se vydat například na pískovnu Dobříň, která s nachází nedaleko Roudnice nad Labem a doveze vás k ní hned několik spojů DÚK. V blízkosti lomu zastavuje autobusová linka 683, která jede na trase LitoměřiceHorní Beřkovice nebo autobusová linka 682 jedoucí na trase DušníkyDubá.
 

 
 

Dále je možné využít vlakové spoje z Roudnice nad Labem či ze středních Čech.

Z obou autobusů můžete vystoupit na zastávce Dobříň, rozc. nebo Bechlín, Předonín, košíkárna. Obě zastávky se nacházejí necelý kilometr o zatopeného lomu a je tedy možné dojít k vodě pěšky. Z vlakového nádraží už je cesta o něco delší, ale pořád to bude velmi příjemná procházka. Zatímco je lom kolem dokola obklopený stromy a keři, které poskytují ve velkých vedrech příjemný stín, travnato-písečné pláže jsou vhodné k několikahodinovému opalování. Takže si nezapomeňte přibalit opalovací krém a lehátko a hurá k vodě!

 
Zodpovídá: Štěpánka Svobodová
Vytvořeno / změněno: 17.6.2022 / 17.6.2022


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky