Letní vesmír ve 3D -brány Hvězdárny a planetária Brno jsou stále otevřeny dokořán

Ať už bude svítit Slunce nebo budou padat trakaře, brány Hvězdárny a planetária Brno jsou stále otevřeny dokořán

Ať už bude svítit Slunce nebo budou padat trakaře, brány Hvězdárny a planetária Brno jsou stále otevřeny dokořán. Přijít se podívat mohou všichni – počínaje nejmenšími kosmoplavci, přes jejich rodiče až po zasloužilé a zkušené vesmířany. Nabízíme pořady jak pod skutečnou oblohou, tak i digitální projekcí jednoho z největších 3D planetárií v Evropě. Stačí kliknout na www.hvezdarna.cz/program a určitě si vyberete!

Kouzelný glóbus 3D

vždy ve středu a sobotu od 16 hodin

Takové dobrodružství by chtěl zažít snad každý! Malá, zvědavá Mia na prázdninách u dědečka objeví v podkroví záhadný astronomický přístroj, který vlastní její výstřední strýček Edmund. Brzo se ukáže, že není na okrasu, ale že se s ním může ovládat celá planeta Země!

Vesmír 3D

vždy v pondělí a čtvrtek od 18 hodin

Zahrajme si na dávné objevitele. Na ty, kteří sebrali odvahu a vypluli na širý oceán, aby jako první spatřili dosud neznámé krajiny. Vše, co uvidíte, je výsledkem lidského studia vesmíru. Žádné pověry, ale věda v té nejryzejší podobě!

Hvězdný cirkus 3D

vždy v úterý a pátek od 18 hodin

Přemýšleli jste někdy o tom, z čeho jste stvořeni? Vydejte se to spolu s námi zjistit! V atomech lidských těl je totiž uchována celá historie vesmíru. Všechny atomy, od železa v naší krvi, přes vápník v našich kostech, až po kyslík, který dýcháme, pochází ze vzdálených svítících bodů na nebi.

Vesmírné oázy 3D

vždy ve středu a sobotu od 18 hodin

Jsme obyvateli vodního světa. Obyvateli obří vesmírné oázy, která se řítí prázdným kosmickým prostorem kdesi mezi Venuší a Marsem. Voda formuje náš svět i nás samotné. Co když se ale vydáme někam opravdu daleko? Třeba do vesmíru! Po vodě budeme pátrat napříč Sluneční soustavou: uvnitř hlubokých měsíčních kráterů, v žíravé výhni Venušiny atmosféry, v pouštích marsovských planin i na zamrzlých družicích Jupiteru a Saturnu.

Navíc uvádíme i řadu představení pro menší astronauty ve 2D. V pondělí a ve čtvrtek Se zvířátky o vesmíru 2D, v úterý a pátek Kouzelný útes – Kaluoka’hina 2D vždy v 16 hodin. A protože je letošní léto prozářené Sluncem, ve 20.00 od pondělí do soboty přijďte na Sluneční superbouři 2D.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky