Srpen na zahradě - na jaké škůdce si dát pozor

Srpen na zahradě znamená období klidu, pohody, odpočinku, ale také sklizně. A právě ta může být narušena různými škůdci, kteří se velmi rádi do úrody pouští. Ale jací nezvaní hosté se na vaší zahradě mohou objevit?


Ptactvo

V první řadě si musíme dávat pozor na zákeřné ptáky. Jahody, meruňky, broskve, jablka a další ovoce jsou obrovským lákadlem pro veškeré ptactvo. Po úrodě můžete mít mrknutím oka. Naklované plody zároveň podléhají rychlé zkáze, takže i když se vám podaří něco zachránit, nejspíše vám dlouho nevydrží. Největší pozor mějte před kosy a špačky.

Hlodavci

Malí nenápadní škůdci, kteří vám zahradu pomalu zničí od kořínků. Nejen ptáci, ale i hlodavci v létě na zahradě hledají potravu. Vyhledávají jak spadlé ovoce, tak kořínky rostlin. Hlodavci, jako hraboši, hryzci a myši, se nejčastěji pohybují v zemi, takže je velmi složité si jich všimnout. Dají o sobě rozhodně vědět tím, že vám pomalu začnou odumírat rostliny. Tito škůdci dokáží zničit veškeré kořeny a rostlina tak nemá jak přijímat živiny.

Mezi nejzákeřnějšího škůdce v tomto měsíci patří krtek. Dozvíte se o něm velmi lehce – díky krtincům. Boj s krtkem je ale zdlouhavý a většinou také marný.

Cizí kočky

Na pozoru se mějte i před toulavými kočkami. Nejen, že také rády vyhledávají spadané ovoce, ale také zkonzumují vše, co necháte na zahradě ležet přes noc. To sice není až taková škoda, ale kočka za sebou nechává všude trus, který vám na zahradě již příjemný nebude.



Důležité je vědět, jak se v měsících úrody před škůdci chránit. Zkuste sáhnout po pastech, plašičích, odpuzovačích, sprejích, nebo jiných produktech na plašení zvěři. Dají se také využít různé babské rady. Rozhodně ale nějakou ochranu bude vaše úroda potřebovat.

VyplašTo

Firma VyplašTo s.r.o. je český výrobce plašičů zvěře. Zaměřuje se na boj se škůdci jako jsou myši, kuny, divoká zvěř, ptáci a další. Plašiče jsou inovativním produktem, který boj se škůdci usnadňuje. Firma si stojí za ryze českou výrobou, za jejímž vývojem stojí profesionálové v oboru. VyplašTo má tři hlavní hesla – kvalita, poctivost a česká tradice. Jsme tu, abychom vám pomáhali bydlet v klidu bez nezvaných návštěvníků.

Více informaci na: vyplasto.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada