Jak vypadá výměna vchodových dveří do bytu?

Chystáte se vyměnit vchodové dveře do panelového bytu? Nebojte, když montáž svěříte do rukou odborníků, nezabere tolik času a sousedi si jí téměř nevšimnou.

 

Sousedy informujte včas


Kdo je připraven, není překvapen. A platí to i u výměny vchodových dveří do bytu. Kromě toho, že sousedi určitě ocení, že je na pár hodin menšího pohodlí včas upozorníte, je to také vaše povinnost. Při montáži totiž dochází ke zvýšeném hluku na chodbě, prachu a také nepořádku.

 

Pokud tedy žijete v panelovém nebo bytovém domě, výměna se netýká jen vás, ale i vašich sousedů. Abyste je nenaštvali, je dobré je na to připravit. Dobrým způsobem, jak jim tuto novinu oznámit, je vyvěšení informačního oznámení.

 

 

Spolehněte se na dobrého dodavatele

Vybrali jste si prověřeného dodavatele? Pak máte vyhráno. Nejen že s ním můžete cokoliv konzultovat, ať už před objednáním dveří, nebo při čekání na samotnou montáž. Ostatně oni jsou tu pro vás a měli by vám nejen prodat vchodové dveře do bytu s montáží, ale hlavně se postarat o vaši spokojenost v průběhu celého procesu.

 

Termín montáže se blíží? Můžete očekávat, že samotná výměna zabere pár hodin. Pracovníci firmy k vám většinou dorazí kolem 8. hodiny ráno a vše potřebné si přivezou s sebou. Na vás je pak jen zkontrolovat dekor dveřního křídla a zvolený materiál.

 

Montážníci si po sobě i uklidí

O vše ostatní už se postarají zkušení montážníci. Přikryjí nábytek v chodbě i podlahu, aby nedošlo k jejich poškození. V případě potřeby seříznou dveře, vymění zárubně a zalijí je betonem. Po skončení prací na bezpečnostních dveřích si po sobě vše uklidí, předají vám oficiální předávací protokol s fakturou a odvezou starý materiál.

 

Celý proces nezabere déle než 7 hodin. V případě cihlového domu, kde je výměna zpravidla náročnější, to může být o nějakou tu hodinu déle. A pak už si jen můžete užívat svých nových vchodových dveří do bytu s kukátkem.

Radek Stolář

Radek pracuje pro portál Kurzy.cz od roku 2016. Nejprve měl na starost technickou správu reklamy, ale od roku 2017 se rovněž stal členem obchodního týmu, kde působí dodnes. Ve volném čase se věnuje studiu grafiky, sportu, seriálům a rybaření.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry