Zachyťte ve fotosoutěži změny a rituály dnešní společnosti

olomouc.eu

Zachyťte ve fotosoutěži změny a rituály dnešní společnosti

10. února 2023 (pá)

Vnímáte změny ve společnosti, nebo si naopak všímáte rituálů, které dávají lidem jistotu? Zachyťte tyto momenty na fotografii a zapojte se do soutěže vyhlášené v rámci doprovodného programu Ekologických dnů Olomouc. Hlavními tématy soutěže jsou právě měny, které mění naši společnost či prostředí ve kterém žijeme, nebo naopak rituály, které odolávají času a všem změnám, a jsou tak pevným bodem v našich životech. Na vítěze čekají poukazy na nákup fototechniky a fotoslužeb!

Cílem soutěže je šířit povědomí o udržitelném rozvoji a s ním souvisejících tématech a podpořit kreativní a přínosnou tvorbu Olomoučanů. Jejím smyslem je osvěta v rámci témat udržitelného rozvoje, a to jak přímou účastí v soutěži, tak i působením vizuálních výstupů.

Soutěž vznikla ve spolupráci s centrem ekologických aktivit Sluňákov a Univerzitou Palackého v Olomouci jako doprovodný program Ekologických dnů Olomouc 2023: POŽÁR – Tradice a transformace v proměnách společnosti a přírody.

Soutěžní kategorie

  1. Změny
    • Věci v proměnách času
    • Za posledních 15 let se změnilo mnoho věcí. Některé mizí, jiné přicházejí. Zadání splní fotografie zachycující dříve všední věci, které dnes už téměř vymizely, i snímky toho, co bylo v minulosti k vidění jen výjimečně, ale nyní je to naopak zcela běžné.
  2. Rituály
    • Naše jistoty v měnícím se světě
    • Obrazy pravidelných činností a rituálů, které odolávají rychle se měnícímu světu a zůstávají takové jako kdysi.

Přihlášení

Zašlete fotografii společně s uvedením svého jména, příjmení, data narození, telefonního čísla a soutěžní kategorie na e-mail [email protected] nejpozději do 10. 4. 2022.

Kdo?

Soutěž je určená všem občanům statutárního města Olomouce starším 15 let.

Ceny

V každé kategorii budou vybrány tři nejlepší fotografie. Autoři vítězných fotografií budou pozváni na slavnostní vyhlášení soutěže, které se uskuteční na Edojarmarku v rámci Ekologických dnů Olomouc v areálu centra ekologických aktivit Sluňákov. Výherci obdrží poukazy na fotografické vybavení a fotoslužby v hodnotě 5 000 korun za 1. místo, 3 000 korun za 2. místo a 1 000 korun za 3. místo. Další soutěžící, jejichž fotografie budou vybrány a vystaveny na výstavě při Edojarmarku, obdrží dárkové tašky.

Harmonogram

Přihlašování do soutěže (zaslání soutěžních fotografií): 10. 2. 2023 - 10. 4. 2023
1. kolo hodnocení: 10. 2. 2023 - 10. 4. 2023
2. kolo hodnocení: 11. 4. 2023 - 17. 4. 2023
Vyhlášení vítězů: 29. 4. 2023

Fotografie:

| Poslední úprava: 10. února 2023 (pá)



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky