Zaměstnavatelé nejvíc přispívají na dovolenou, pro zaměstnance to není důležité - potvrdil průzkum formou online ankety

zdroj: Pixabay


V rámci firemních benefitů nejčastěji přispívají zaměstnavatelé na dovolenou, uvedlo 52 % firemních účastníků online ankety mezi zaměstnavateli a zaměstnanci, které oslovila personální agentura Předvýběr.CZ. Poskytování příspěvků na sport a na kulturu shodně uvedlo 45 % zaměstnavatelů.

„Průzkum potvrdil, že zatímco zaměstnavatelé se snaží poskytovat lidem co možná nejvíce výhod, zaměstnanci benefitům přikládají menší význam,“ říká František Boudný, ředitel personálky.

Na dovolenou firmy lidem přispívají nejvíce: v průměru 3553 korun ročně, zatímco na sportovní aktivity 1638 korun a na kulturní vyžití jen 1524 korun.

Dvě třetiny firem poskytují příspěvky všem, jen 14 % zaměstnavatelů tyto benefity nabízí vybraným profesím.

Podle zaměstnanců ale tyto příspěvky nejsou příliš důležité. Na stupnici od jedné do pěti, kde stejně jako ve škole jednička znamená nejvyšší důležitost a pětka naopak téměř žádnou, finanční příspěvky zaměstnavatele nejčastěji zaměstnanci označili trojkou (41 %), čtyřkou (31 %) a pětkou (21 %). Pouze sedm procent dotázaných tyto benefity hodnotí dvojkou.

Tři ze čtyř zaměstnanců uvedli, že vůbec nevyužívají příspěvek na dovolenou, 64 % lidí nevyužije příspěvek na kulturu a 46 % nečerpá ani příspěvek na sport.

::

Předvýběr.CZ je česká personální společnost, která působí na trhu od roku 2008. Soustředí se na předvýběr vhodných kandidátů, kdy oslovuje uchazeče přes online pracovní portály, online databáze, rozsáhlou interní databázi kontaktů a sociální sítě. O kvalitní vyhledávání a relevantnost kandidátů se stará 60 zaměstnanců pracujících v pražské centrále a v regionálních kancelářích na Vysočině, v Brně a v Ostravě. Personální agentura je generálním partnerem klubu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav a generálním partnerem Předvýběr.CZ Bike Maratonu Vysočina. Podporuje činnost spolku Dobré víly dětem, ústavu Cesta z krize, ženský pěvecký sbor Akordum a sportovní výzvu Kolo pro Adama neziskové organizace Černí koně.

Předvýběr.CZ

Předvýběr.CZ je česká personální společnost, která působí na trhu od roku 2008. Soustředí se na předvýběr vhodných kandidátů, kdy oslovuje uchazeče přes online pracovní portály, online databáze, rozsáhlou interní databázi kontaktů a sociální sítě. O kvalitní vyhledávání a relevantnost kandidátů se stará více než 50 zaměstnanců pracujících v pražské centrále a v regionálních kancelářích na Vysočině, v Brně a v Ostravě.

Personální agentura je generálním partnerem klubu Předvýběr.CZ Florbal Mladá Boleslav a generálním partnerem Předvýběr.CZ Bike Maratonu Vysočina. Podporuje činnost spolku Dobré víly, ústavu Cesta z krize a sportovní výzvu Kolo pro Adama neziskové organizace Černí koně.

Více informaci na: www.predvyber.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky