Zlato: obrácená křivka úroků značí, že by mělo růst

V nejnovějším 420 stránkovém IGWT reportu se hovoří o výkonnosti zlata poté, co se výnosová křivka obrátí do inverze. Taková situace nastala, možná příliš předčasně, nicméně v létě minulého roku.

Ze statistik zpracovaných firmou Incrementum vyplývá, že po dobu 24 měsíců od inverze zlato výkonnosti v průměru předčí akciový trh, jak je ukázáno na grafu.

Pro dnešní situaci je pozoruhodné, že zlato drží svou sílu i přesto, že reálné výnosy na desetiletých vládních dluhopisech jsou překvapivě vysoké. Dojde-li k přecenění dlouhodobých inflačních očekávání, což očekávám, pošle to zlatu dodatečný vítr do plachet.

 

Výrazný impuls k růstu přichází především poté, kdy recese, indikovaná obrácenou výnosovou křivkou, skutečně nastane a křivka začne opět stoupat. Americká recese je na spadnutí, v některých zemích již probíhá a otázkou je tak především, jak bude rychlá a hluboká. Pokud jsou vaše aktiva v portfoliu a vaše příjmy závislé na ekonomické prosperitě, je nejvyšší čas alokovat podstatnou část vašeho bohatství do zlata.


Richard Vrdlovec je ředitel GOLDA.IO (Spoření do zlata) a investiční ředitel Zajišťovacího fondu

Zdroje: twitter.com/capconcz; fb.com/capconcz, instagram.com/golda.io, goldaio.substack.com

GOLDA.IO

GOLDA je aplikace pro spoření do zlata.
Nejsnazší, nejlevnější a nejbezpečnější nákup zlata v Česku.

Více informaci na: GOLDA.IO



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality