Rozestavěnost bytů stoupla

Research, 8.6.2023

Ještě se vraťme k údajům zveřejněným už v pondělí, a to k údajům o počtu nově zahájených a dokončených bytů. Z těchto údajů plyne, že zatímco počet bytů, jejichž výstavba začala v posledních 12 měsících, dosáhl přesně před rokem dlouholetého maxima na úrovni 49 tisíc, počet dokončených bytů teď (po obvyklém cca ročním intervalu výstavby) dosahuje výše o cca 10 tisíc nižší. U těchto desíti tisíc bytů jejich stavitelé zpožďují dokončení – zřejmě čekají (developeři na poptávku, individuální stavebníci nejspíš na levnější financování).

 

Roční počet dokončených bytů klesnuvší na 40 tisíc je rozhodně málo i z hlediska prosté obnovy bytového fondu, natožpak jeho zvětšování, které by odpovídalo růstu počtu jednočlenných domácností.

Michal Skořepa, analytik České spořitelny 

Česká spořitelna je bankou s nejdelší tradicí na českém trhu. Téměř 200 let tvoří jeden ze základních pilířů českého bankovního systému. V současnosti poskytuje služby pro přibližně 4,7 milionu klientů. Od roku 2000 je součástí nadnárodní finanční skupiny Erste Group Bank.

Více informací na: www.csas.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality