Která strategie u nemovitostí zvítězí



Prodeje bytů i rodinných domů spadly na nejnižší hodnoty za poslední období. Mírný optimismus přináší rozhodnutí ČNB snížit úrokové sazby. Vítr do plachet zájmu o koupi nemovitostí by mohlo přinést i očekávání k hodnotám lednové inflace, která ovlivní predikce na letošní rok. Lidé si nové bydlení nemohli v mnoha případech dovolit, protože se jim zdražily hypotéky, výdaje na domácnost a ustal i nákup rezidenčních nemovitostí na investice. Vidět je to i na inzertních realitních portálech, kde je nezvykle široká nabídka.

 

Očekáváme, že vyčkávací hra kupujících bude ještě minimálně do konce léta pokračovat. Banky zatím razantně nesnižují úroky na spořících produktech, a tak zájemci o nemovitosti mohou stále vyčkávat a získat poslední bonusy od developerů. Loňský útlum výstavby, vysoké ceny stavebních materiálů a prací přispěl k nízkým počtům dokončených projektů. Teď bude důležité mít dostatek nových nemovitostí a projektů v nabídce a ukáže se, jak se s náročným obdobím jednotliví developeři dokázali vyrovnat a jaký úspěch měla jejich strategie. 

 

Trh se ale pomalu dává do pohybu. Pomůže i snížení sazby DPH na 12 %. Pozorujeme narůstající zájem o naše developerské projekty a prohlídky nemovitostí.  Sledujeme také, že se prodlužuje oproti minulosti proces před podpisem rezervační či kupní smlouvy. Klienti chtějí vidět více nemovitostí i lokalit, než se finálně rozhodnou a více přemýšlí o způsobu financování nemovitosti. Začne souboj zájemců o bydlení se spekulanty, kteří mají kapitál pro nákup nemovitosti a budou sázet na růst cen a nedostatek nabídky. Nemusí to být jen v Praze. 

ČSNF - Rezidence Praha Kolovraty - II. etapa Bytové domy

 

V projektu ČSNF v pražských Královicích již máme zarezervováno téměř 50 % nabízených apartmánů a nadále se připravujeme na kolaudaci, která by měla proběhnout v polovině letošního roku. Na Karlštejně už máme položeny obruby, a může tak pokračovat stavba areálové komunikace u dalšího projektu, kde vrcholí přípravy na letošní kolaudaci. V průběhu jara začneme s realizací bytových domů v Kolovratech, kde vznikne 64 nových bytů. Diverzifikací developerského portfolia fondu máme pro klienty připraveny různé typy nemovitostí s postupným dokončením výstavby. V přípravě máme nové projekty, které v průběhu roku rozšíří nabídku nemovitostí.

 

  

 

Disclaimer: Fond je fondem kvalifikovaných investorů dle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, ve znění pozdějších předpisů, jeho akcionářem se může stát výhradně kvalifikovaný investor dle paragrafu 272 tohoto zákona. Hodnota investice do fondu může klesat i stoupat a návratnost původně investované částky není zaručena. Výkonnost fondu v předchozích obdobích nezaručuje stejnou nebo vyšší výkonnost v budoucnu.

Sdělení klíčových informací fondu (KID) je k dispozici na http://www.avantfunds.cz/informacni-povinnost/. V listinné podobě lze uvedené informace získat v sídle společnosti AVANT investiční společnost, a.s., City Tower, Hvězdova 1716/2 b, 140 00 Praha 4 – Nusle. Další důležité informace pro investory na: https: www.avantfunds.cz

Uvedené informace mají pouze informativní charakter a nepředstavují návrh na uzavření smlouvy nebo veřejnou nabídku podle ustanovení občanského zákoníku. 

Lukáš Macháček

Head of Sales ČSNF Group

Od roku 2021 působí ve skupině ČSNF Group a.s.. Aktuálně zodpovídá za prodej developerských projektů ve skupině ČSNF Group. Má na starosti komunikaci se zájemci o nákup nemovitostí a pomáhá jim projít celým procesem při pořízení jejich vysněného domova od osobní prohlídky, administrativy až po předání nemovitostí. V oboru se pohybuje od roku 2005 a má dlouhodobé zkušenosti a orientaci v realitách.


ČSNF SICAV, a.s.

Investiční a nemovitostní fond kvalifikovaných investorů ČSNF SICAV, a.s. má od svého založení v roce 2017 jednoduchou filozofii se zaměřením na development. Burzovně obchodovatelný fond investuje tam, kde to dává smysl. Diverzifikuje své portfolio do menších projektů, jimiž zajišťuje stabilní chod společnosti, a také do větších, kde řeší celou urbanistickou koncepci lokality. Tato strategie fondu přináší investorům konzistentní výnos v jakékoli době.

Fond se zaměřuje na výstavbu rezidenčních nemovitostí – bytových a rodinných domů u developerských projektů jako jsou např. Rezidence U mlýna v Královicích, Rezidence Kolovraty nebo Královský statek na Karlštejně či Resort Slapy.

Více na https://reality.csnf.cz/.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Okénko bydlení