Tipy, jak vytvořit kouzelné království pro nejmenší

Redakce, 29.4.2024
dětský pokoj ilustrační

Zařizovat pokoj pro miminko nebo předškoláka je radost. Dá se v něm vyhrát s nápaditým nábytkem, veselými motivy i vtipnými doplňky. A inspirace není nikdy dost...

Nejnovější kolekce dětského textilu Möbelix je laděná do příjemných okrově žlutých, mátových a světle modrých tónů. Přináší tak univerzální barevnou paletu, která potěší holky i kluky – bez ohledu na to, zda zařizujeme zcela nový pokojíček, nebo jen chceme dětem dopřát lehkou obměnu.

Doplňky totiž představují vděčný způsob, jak dodat dětskému pokoji nový náboj a přizpůsobit ho měnícím se preferencím dětí, které rostou jako z vody. Proto v sortimentu Möbelix najdete kromě povlečení, koberců, přikrývek a polštářků s roztomilými vzory také dětské lampičky, boxy a sedací vaky s motivy zvířátek nebo půvabné hračky. S tím vším se dá kouzlit, stačí si rozpomenout na dětská léta a popustit uzdu fantazii...

S důrazem na hravost

Ideální je, když základní vybavení pokoje vydrží dětem mnoho let. Vhodnou cestou je nábytek v jednoduchém designu a neutrálních barvách – to se týká zejména úložného nábytku. Přesto je potřeba čas od času něco vyměnit nebo doplnit. Třeba taková postel projde až třemi fázemi – od malé postýlky přes dětskou postel až po standardní lůžko 90 x 200 cm. Ve druhé fázi se často setkáme s různými variacemi na domečky s žebříky, skluzavkami a dalšími vychytávkami, díky nimž se postel rázem promění v bunkr, prolézačky nebo rovnou ve skutečný dům. Pro šetrné rodiče je alternativou rostoucí postel.

Také stolky, židle a křesílka procházejí postupně vývojem, nicméně už i v malých velikostech oplývají vkusným designem inspirovaným světem dospělých. Děti ovšem milují i různé „měkouše“, ať už jsou to velké plyšové hračky, sedací kostky a vaky nebo dekorační a sedací polštáře, po nichž se mohou válet. A některé věci mohou šikovní rodiče vyrobit dokonce i sami.

 

Zdroj: Moebelix



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky