Projekt Bidli ve Vrskmani má zkolaudované sítě i komunikace

Vrskmani Bidli dřevostavby

Společnost Bidli úspěšně dokončila infrastrukturu v projektu ve Vrskmani u Chomutova, který zahrnuje 46 parcel a vytváří tak novou lokální čtvrť. Na pozemcích lze okamžitě začít stavět dům dle platného stavebního povolení na ekologickou dřevostavbu o dispozici 4+kk, a to v patrové i přízemní variantě. Samozřejmostí je možnost začlenění obnovitelných zdrojů energie. Zájemci si ovšem mohou zvolit i variantu vlastního rodinného domu.

Projekt Bidli ve Vrskmani zahrnuje dohromady 46 pozemků s vydaným stavebním povolením na stavbu domu o dispozici 4+kk. Zájemci si mohou vybrat ze dvou typových domů od Bidli – z bungalovu s názvem Dancel s užitnou plochou 105 m² a domu s obytným podkrovím o ploše 113,6 m2 pojmenovaném Solum. Připravena je také varianta s větší užitnou plochou o rozloze 133 m² a dispozici 5+kk.

 

„Klienti si mohou zvolit buď pouze kompletně připravené parcely a realizovat vlastní dům s ohledem na vydané stavební povolení, nebo zakoupit zasíťované pozemky včetně výstavby rodinného domu na klíč od Bidli. V každém případě je možné díky hotové infrastruktuře začít stavět ihned,“ popisuje Roman Weiser, ředitel developmentu a staveb Bidli development , a dodává: „Zájemcům o moderní nízkoenergetické a udržitelné bydlení jsme připraveni postavit dřevostavbu z prefabrikovaných panelů, které jsou stále oblíbenější volbou díky jejich rychlosti, efektivitě a ekologickým výhodám. Celková doba výstavby naší montované dřevostavby se obvykle pohybuje mezi 5 až 7 měsíci. Bydlet je tak možné už do 12 měsíců od podpisu smlouvy na koupi pozemku.“

Dřevostavby z certifikovaných panelů vyrábí společnost ve vlastním závodě, a to za stálých klimatických podmínek. Díky tomu domy charakterizuje vysoká kvalita konstrukce. Ekologická výstavba ze dřeva je nejen obnovitelná a šetrná k životnímu prostředí, ale vyznačuje se také výbornými tepelně izolačními vlastnostmi. Nová technologie difúzně otevřené skladby obvodových panelů pak přispívá k vytváření zdravého vnitřní klima, které je vhodné mimo jiné i pro alergiky.

Developer myslel také na aktuální požadavky na úspornou energetiku. Součástí stavebního povolení domu je tak mj. fotovoltaická elektrárna na střeše domu s možností ukládání energie do baterie a ohřevu vody a tepelné čerpadlo vzduch-vzduch, které přispějí k částečné energetické soběstačnosti.

Rychle se rozvíjející obec, skládající se z částí Vrksmaň a Zaječice, charakterizuje klidná a rodinná atmosféra. Nachází se pouze 10 km od Chomutova a 17 km od Mostu, kam dopravu zajišťuje pravidelný spoj autobusu. Nejblíže je však vedlejší Jirkov, kde je veškerá občanská vybavenost (pošta, obecní úřad, obchod s potravinami, základní i mateřská škola apod.) a cesta sem zabere pouhých 5 minut autem nebo autobusem. Dopravu v budoucnu urychlí nová zastávka přímo u projektu.

 

V nejbližším okolí není nouze o sportovní vyžití (např. cyklostezky, sportovní areál či posilovna), ani o místa, kam lze vyrazit na procházku nebo výlet. Nedaleko jsou dvě vodní nádrže poskytující možnosti sportovního rybolovu. Příjemné chvilky v přírodě lze zase trávit v okolí jezer Most, Matylda a Benedikt poblíž Mostu. Přímo v areálu vyroste i oddechový prostor s lavičkami a dětským hřištěm. Volnočasový program zajišťuje také Kulturní dům ve Vrskmani.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy