Mladí stavaři v akci: Souboj o nejlepší plovoucí město Česka je na spadnutí

maketa ilustrační soutěž Modelium 2024

Ostrava, 30. května 2024Šest nejlepších týmů studentů stavebních středních škol předvede své umění a kreativitu v národním finále 16. ročníku soutěže Modelium 2024. Mezi postupujícími jsou školy z Brna (dva týmy), Kolína, Kadaně, Loun a Kladna. Souboj o nejlepší český model plovoucího města z vlnité lepenky a postup do mezinárodního superfinále se uskuteční 10. června v Ostravě. Soutěž pořádá mezinárodní stavební skupina HSF System patřící do holdingu PURPOSIA Group.

O postup do národního finále usilovalo 40 týmů z 28 středních škol z celé České republiky. „Je skvělé vidět, kolik mladých talentů se pustilo s velkou kreativitou, technickými dovednostmi a zápalem pro každý detail do této stavařské výzvy, která nám ukázala, že české stavebnictví má rozhodně budoucnost,“ uvedl Tomáš Hess, obchodní ředitel a člen představenstva stavební skupiny HSF System.

Národního finále v Ostravě se zúčastní studenti z následujících škol: Obchodní akademie a Střední odborná škola gen. F. Fajtla v Lounech, Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie v Kladně, Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební v Kolíně, Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie v Kadani, Střední průmyslová škola stavební v Brně a Střední škola polytechnická v Brně. Pro vítěze národního finále je připravena odměna 15 000 . Další ocenění v hodnotě 7 500 udělí zaměstnanci stavební skupiny HSF System v Česku.

 

Odborná porota bude na modelech ve finálových kolech posuzovat zejména udržitelnost návrhu, kreativitu a originální nápad, moderní přístup ke zpracování, realizovatelnost a invenci. Z národního finále v Česku vzejdou čtyři nejlepší modely, které se v mezinárodním superfinále utkají o celkové vítězství se čtyřmi postupujícími ze slovenského národního finále.

V úterý 25. června se pak v unikátním prostředí nově zrekonstruované Vily Grossmann v Ostravě svede souboj o celkové prvenství. Vítěz mezinárodního superfinále si odnese 25 000 , druhý nejlepší tým získá 15 000 a 10 000 je určeno pro třetí příčku. O Cenu veřejnosti v hodnotě 5 000 se bude bojovat na sociálních sítích soutěže Modelium.

Za organizací a podporou soutěže stojí stavební skupina HSF System jako pořadatel a generální partner. Hlavním partnerem soutěže je developerská skupina ANTRACIT. Produktovým partnerem je český Svaz výrobců vlnitých lepenek.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy